Σε δημεύσεις ακινήτων που διατηρούν στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα που συνελήφθησαν σήμερα στην Βρετανία, προχωρούν οι δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακίνητα που διαθέτει το ζευγάρι στην Ελλάδα τίθενται υπό καθεστώς δέσμευσης ενώ ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την διαβίβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη στοιχείων λογαριασμών που διατηρούν οι δύο σύζυγοι σε Κύπρο, Αγγλία και Ελβετία.

Υπό δέσμευση τίθενται συγκεκριμένα μία πετρόχτιστη βίλα στην Πεντέλη, ένας πύργος στη Μάνη και ένα εξοχικό στην Ευρυτανία.

Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης αμέσως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει το Τ.Τ., κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απιστία που αποδίδεται σε στελέχη της τράπεζας και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με όσα παρατίθενται στο πόρισμα της Εισαγγελέως Π. Παπανδρέου για την «υπόθεση Γριβέα-Βάτσικα» το ζευγάρι έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου 17 εκ. ευρώ για τη νεοσύστατη, όπως τονίζει η κα. Παπανδρέου, εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου.

Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις καθώς , όπως τονίζει η εισαγγελέας, η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους, με δυσκολία έφτανε τα 3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων, ποσό δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και βασικούς μετόχους της δανειολήπτριας εταιρείας και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την Εισαγγελέα το ΤΤ συνέστησε την εταιρεία, Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το ΤΤ ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας τα χρήματα του δανείου, μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους – Στις 3 Φεβρουαρίου η δίκη για την έκδοσή τους στην Ελλάδα

Οι Γριβέας – Βάτσικα συνελήφθησαν, στο Λονδίνο. Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους παραδόθηκαν, σήμερα το πρωί, στη βρετανική αστυνομία, αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές.

Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 λιρών για τον καθένα και παράδοση τόσο των δικών τους διαβατηρίων όσο και των παιδιών τους.

Επίσης, θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους και θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

Facebook Comments