Μια αρκετά θετική εικόνα της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης παρουσιάζει ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, σε δηλώσεις του στην γερμανική μηνιαία οικονομική επιθεώρηση Capital.

Ο κ. Ράιχενμπαχ εξαίρει το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά, λέγοντας ότι είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει την τεχνική βοήθεια που της προσφέρεται και πως η προθυμία που επιδεικνύει για συνεργασία είναι σε πολλούς τομείς μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ο επικεφαλής της Task Force παραδέχεται ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρειάζονται χρόνο, προσθέτει όμως ότι η πρόοδος στην Ελλάδα είναι εν μέρει «εντυπωσιακή», κυρίως στο χώρο της υγείας. Τονίζει, ωστόσο, ότι απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης.

Όπως παρατηρούν οι συντάκτες του άρθρου, η εικόνα που σκιαγραφεί ο κ. Ράιχενμπαχ είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Το Capital τονίζει, μάλιστα, ότι μετά την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην Αθήνα για τις καθυστερήσεις στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων, η Κομισιόν αναθεωρεί τώρα την αξιολόγησή της για τη μεταρρυθμιστή πολιτική στην Ελλάδα.

Facebook Comments