Ο γενικός δείκτης κινείται στα επίπεδα των 1.215 μονάδων και ο 25άρης στα όρια των 400 μονάδων. Αν σε κάτι αποβλέπουν οι traders είναι να δώσει το Χ.Α. μία γρήγορη κίνηση προς τα χθεσινά επίπεδα κλεισίματος, δηλαδή προς τις 1.227 μονάδες. 

Eμφανής είναι η αδυναμία ανάταξης της αγοράς  και επαναπροσέγγισης των τεχνικών αντιστάσεων, οι οποίες ουσιαστικά θα έκριναν και την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα. 

Νέες πιέσεις, αλλά σε μικρότερη ένταση και βαθμό βρίσκονται σε εξέλιξη, με την αγορά να ασχολείται με… δημοσκοπήσεις και βεβαίως να έχει στραμμένη την προσοχή της στις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Αυτό, όταν είναι γνωστό ότι σήμερα η Ισπανία, μετά την Ιρλανδία αποχαιρετά με τη σειρά της το δικό της «μνημόνιο»με τα spreads να υποχωρούν. Βεβαίως στο Χ.Α. δεν υπάρχουν οι μεγάλες διακυμάνσεις της χθεσινής μέρας.  Κέρδη βγαίνουν στην ΕΥΔΑΠ, που ενισχύεται σχεδόν κατά 3%, ενώ ανοδικά συνεχίζει η Πειραιώς, η ΕΧΑΕ και η MIG.

Από εκεί και πέρα απώλειες πάνω από 2% καταγράφουν Alpha, OTE και ΓΕΚ/Τέρνα και λίγο πάνω από 1% υποχωρεί η μετοχή της ΔΕΗ. Το αρνητικό πρόσημο της αγοράς οφείλεται κυρίως σε ΔΕΗ και ΟΤΕ λόγω της βαρύνουσας σημασίας που έχουν στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη.

Με διακυμάνσεις της τάξης του 5% για τις δύο μετοχές χθες, η τάση δεν ξεκαθαρίζει, υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Απώλειες στα 3,87 ευρώ για την Εθνική, λίγο κάτω από τα 6 ευρώ ο Μυτιληναίος και οριακές απώλειες στα 11,80 ευρώ για την ΜΕΤΚΑ.  Κέρδη πάνω από 7% για την Forthnet, ενώ πτώση σχεδόν 29% σημειώνει η μετοχή της Πετρόπουλος και  19,32% η ΕΛΙΧΘ. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 23 εκατ. ευρώ, χαμηλές, δεδομένης της στάσης αναμονής και της επιφυλακτικότητας των επενδυτών.

Facebook Comments