Απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνεται η φημολογία για επικείμενη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά τα αρνητικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.

«Το ευρώ βρίσκεται σε πτώση εξαιτίας της γενικής αποστροφής στην ανάληψη κινδύνων, με τις αγορές να αναζητούν επενδυτικά καταφύγια», σχολιάζει στο Reuters η Τζέιν Φόλεϊ από τη Rabobank. Όπως εκτιμά, ο Ντράγκι ενδέχεται εντός της εβδομάδας να ανακοινώσει περικοπή των επιτοκίων ή να αφήσει ανοιχτό το περιθώριο για επικείμενη μείωση.

Επιπλέον, τις αγορές εξακολουθεί να σκιάζει η ακυβερνησία στην Ιταλία. Οι αναλυτές φοβούνται ότι χωρίς σταθερή κυβέρνηση, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης δεν θα είναι σε θέσει να δρομολογήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο το χρέος της.

«Η ακυβερνησία στην Ιταλία επιβαρύνει το αρνητικό κλίμα εξαιτίας των στοιχείων για την οικονομία της Ευρωζώνης. Αυτό σημαίνει ότι ο Ντράγκι δεν μπορεί να αποφεύγει για πολύ ακόμη τη συζήτηση περί μείωση των επιτοκίων», σχολιάζει στέλεχος τράπεζας της Αυστραλίας.

Στις 12.34 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,18% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να υποχωρεί στα 1,2998 δολάρια. Πτώση σημείωνε το ευρώ και έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 121,62 γεν, υποχωρώντας κατά 0,21%.

Facebook Comments