Ρεπορτάζ για τη βοήθεια που προσφέρει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος στην Ελλάδα με την ίδρυση «κέντρων αλληλεγγύης» έχει η εφημερίδα Guardian, αναφέροντας ότι για αυτή τη βοήθεια υπάρχει μια διαμάχη στην Ελλάδα, καθώς ορισμένοι υποψιάζονται ότι στα κίνητρα του είναι και η οικονομική επέκταση.

Στην εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις, όπως της κ. Αλίκης Μουρίκη κοινωνιολόγου στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών που σημειώνει ότι «η Ελλάδα, σε μεγάλο βαθμό, έχει γίνει ένα αποτυχημένο κράτος που δεν είναι σε θέση να παράσχει τις βασικές παροχές στους πολίτες της, λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού» .

Η Guardian στο ρεπορτάζ της αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην δραματική κατάσταση που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου στην Ελλάδα. Με αφορμή τα εγκαίνια του «κέντρου αλληλεγγύης» σημειώνει ότι ο γνωστός επενδυτής «θα βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της».

Επισημαίνει ακόμη ότι μόλις τρεις ημέρες μετά το άνοιγμα του, το κέντρο έχει κατακλυστεί από αιτήματα και πως ο Σόρος πέρυσι διέθεσε 1 εκατομμύριο δολάρια για θέρμανση σε σχολεία μετά την έκκληση δημάρχων, «όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της» λέει ο Σόρος.

«Εάν ο επίσημος τομέας παραιτούνταν από την επιστροφή των δανεικών, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» δήλωσε ο επενδυτής σύμφωνα με τον Guardian. 

Facebook Comments