Η Dell Ventures, επενδυτικός βραχίονας της Dell, ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Strategic Innovation», το οποίο περιλαμβάνει τη διάθεση κεφαλαίων ύψους 300 εκατ. δολαρίων για επενδύσεις σε μία σειρά από τομείς της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι τομείς όπου θα επικεντρωθούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια αφορούν το computing, τη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, τη δημιουργία data center επόμενης γενιάς, την ασφάλεια και τη φορητότητα. Μέσω των κεφαλαίων του Dell Ventures η Dell επενδύει συνεργαζόμενη με άλλα επενδυτικά σχήματα ή μεμονωμένους επενδυτές. Στη συνέχεια λειτουργεί σαν σύμβουλος και των νέων εταιρειών.

Η Dell είναι περισσότερο γνωστή σαν ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών παγκοσμίως. Ωστόσο, οι νέες συνθήκες της αγοράς έφεραν αλλαγές και πλέον η εταιρεία επενδύει ολοένα και περισσότερο σε startups λογισμικού. Ήδη από τον προηγούμενο χρόνο η εταιρεία επένδυσε 60 εκατομμύρια δολάρια στους τομείς της επιχειρηματικής αποθήκευσης δεδομένων, σε startups στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ισραήλ.

Σε μια παράλληλα εξέλιξη η Dell ανακοίνωσε επίσης τη συνεργασία της με τη Dropbox. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την προ-εγκατάσταση του Dropbox στα συστήματα της Dell, ενώ θα ενσωματωθεί και η υπηρεσία “Dropbox for Business” στις λύσεις Dell Data Protection. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dell έπαυσε τη συνεργασία της με την EMC το 2011 και έκτοτε δημιουργεί εκ νέου τις δραστηριότητές της στο χώρο της αποθήκευσης δεδομένων.

Facebook Comments