Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου σήμερα το πρωί παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μικόλα Αζάροφ, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Η ένταση στην Ουκρανία βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς η υπουργός Δικαιοσύνης απείλησε χθες με κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης συνεχίζονταν.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Oλενα Λούκας, εξοργισμένη με την κατάληψη από διαδηλωτές του κτιρίου του υπουργείου, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι σε περίπτωση που αυτοί δεν έφευγαν από το κτίριο που κατέλαβαν το βράδυ της Κυριακής θα ζητούσε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Αμυνας να επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ολόκληρη τη χώρα.


Οι διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως έγινε γνωστό, βγήκαν από το κτίριο μετά τις σκληρές δηλώσεις της υπουργού, η οποία μεταξύ άλλων ζήτησε και να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Παρά την απομάκρυνσή τους από το κτίριο μικρές ομάδες διαδηλωτών περιπολούσαν γύρω από αυτό και για αρκετές ώρες δεν άφηναν να μπει κανείς μέσα, όμως αργά το βράδυ το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι αστυνομικοί διεξάγουν ελέγχους εντός του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Στην ανακοίνωσή του απηύθυνε επίσης έκκληση προς τους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει κι άλλα δημόσια κτίρια να ακολουθήσουν το παράδειγμα των καταληψιών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», στο κέντρο του Κιέβου, όπου εν γένει χθες ήταν ήσυχα, συνολικά 4 δημόσια κτίρια συνεχίζονται να βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ σε άλλες πόλεις της χώρας οι διαδηλωτές έχουν υπό τον έλεγχό τους πολλά δημόσια κτίρια στα οποία μάλιστα έχουν στήσει γύρω γύρω οδοφράγματα.

Facebook Comments