Ξεκινά τη λειτουργία του το δίκτυο Play του ΟΠΑΠ με τις παιχνιδομηχανές (VLTs) όπως υποστήριξε η διοίκηση στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, που εκφώνησε ολόκληρη την ομιλία του στα ελληνικά, εξήγησε επίσης πως η δεκαετής περίοδος εκμετάλλευσης των VLTs, με βάση τη σχετική σύμβαση αρχίζει να μετράει αντίστροφα με τη λειτουργία της πρώτης παιχνιδομηχανής. Γι’ αυτό και ο οργανισμός θέλει να ξεκινήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα VLTs ταυτόχρονα.

Για τη φετινή χρονιά, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ είπε πως «παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, ο οποίος επικεντρώνεται στην έναρξη λειτουργίας των πρώτων VLTs τους αμέσως προσεχείς μήνες. Επιπλέον, συνεχίζουμε τις ενέργειες τόσο για την αναζωογόνηση και των υπαρχόντων παιχνιδιών μας όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας. Πιστεύουμε ότι το πλέγμα αυτών των ενεργειών θα οδηγήσει την ΟΠΑΠ προς ακόμη ένα έτος ανάπτυξης παρά τις αβεβαιότητες στο μακροοικονομικό περιβάλλον».

Όσον αφορά το 2014, ο Καμίλ Ζίγκλερ υποστήριξε πως παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη Ελλάδα και την συνεχιζόμενη ύφεση, η ΟΠΑΠ κατάφερε για πρώτη φορά έπειτα από το 2008 να σημειώσει αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό μάλιστα που έφτασε το 15%. Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα τόσο της σημαντικής ενίσχυσης του «Πάμε Στοίχημα», όσο και της εισαγωγής νέων παιχνιδιών όπως το «Σκράτς» και τα Λαχεία.

Επιπρόσθετα, «ο εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας βελτίωσε σημαντικά και την κερδοφορία μας, με τα λειτουργικά μας κέρδη (EBITDA) να σημειώνουν αύξηση 56%, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν το 2014 σε 195 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 38% συγκριτικά με το 2013».

Δεδομένων των πολύ καλών αποτελεσμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας πρότεινε και εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση μέρισμα 0,70 ευρώ ανά μετοχή (0,20 ευρώ ανά μετοχή έχουν δοθεί ήδη ως προμέρισμα τον Ιανουάριο), αυξημένο κατά 180% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Κατά τον κ. Ζίγκλερ «το ποσό του μερίσματος/μετοχή είναι από τα υψηλότερα ανάμεσα στις εταιρείες του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η υπεραπόδοση της τιμής της μετοχής μας έναντι του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 20 περίπου ποσοστιαίες μονάδες».Ο πρόεδρος και CEO του ΟΠΑΠ είπε πως «το μεγαλύτερο όφελος αυτής της πολύ επιτυχημένης χρονιάς καρπώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο (με τον ΟΠΑΠ να αποτελεί την εταιρεία που πληρώνει τους υψηλότερους φόρους στην Ελλάδα), ενώ εξίσου ωφελημένοι ήταν και οι συνεργάτες μας πράκτορες».

Facebook Comments