Περιορισμένη άνοδο εμφανίζει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3653 δολ. από το επίπεδο των 1,3663 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3608 δολάρια.

Η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές η οποία ανάγκασε τις Κεντρικές Τράπεζες σε Τουρκία και Ν. Αφρική να αυξήσουν σήμερα τα επιτόκια τους, ευνοεί το αμερικανικό νόμισμα. Μάλιστα οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφασίσει αυτήν την εβδομάδα να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση της ποσότητας χρήματος που διοχετεύει κάθε μήνα στην αγορά, οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές θα ενταθούν.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, για δεύτερη μέρα σήμερα καταγράφηκε υψηλός όγκος συναλλαγών. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος το σύνολο των συναλλαγών έφθασε τα 40 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Facebook Comments