Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές και στα χαμηλά έξι εβδομάδων, ακυρώνοντας τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα,, καθώς οι παγκόσμιες αγορές περιμένουν την ανακοίνωση πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, την στιγμή που οι αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές επέστρεψε με την εκ νέυ διολίσθηση της τουρκικής λίρας.

Ο πανευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 Index υποχώρησε 0,59%, ο δείκτης FTSE 100  έκλεισε με απώλειες 0,43%, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,75%, ο CAC 40  σημείωσε απώλειες 0,67%, ενώ στο +0,17% και στο -0,57% έκλεισαν ο ΙΒΕΧ 35 και ο FTSE MIB.

H Fed αναμένεται στι 21.00 ώρα Ελλάδος να ανακοινώσει την απόφαση της νομισματικής της πολιτικής, όπου αναμένεται να μειώσει κατά περαιτέρω 10 δισ. δολάρια το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς assets, που τώρα διαμορφώνεται στα 75 δισ. δολάρια το μήνα.

Το κλίμα επίσης επιδεινώθηκε μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι  η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας πρέπει ακόμη να τρέξει κι άλλο πριν  εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής της νομισματικής πολιτικής.

«Ακόμα κι αν η απασχόληση αυξάνεται και η ανεργία έχει μειωθεί,  η ανάκαμψη πρέπει να τρέξει κι άλλο πριν γίνει σκόπιμο να εξεταστεί η αλλαγή της νομισματικής πολιτικής», όπως δήλωσε.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, η έρευνα καταναλωτικού κλίματος GfK στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο εξέπληξε ανοδικά, με τον εν λόγω δείκτη να σημειώνει άνοδο 8,2%. 

Τα στοιχεία από την Ευρωζώνη έδειξαν ότι ο δανεισμός προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μειώθηκε το Δεκέμβριο και η αύξηση της προσφοράς χρήματος, επιβραδύνθηκε απότομα. Τα νέα αυτά στοιχεία θα προσθέσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την αδύναμη οικονομία της ευρωζώνης.

Οι μετοχές της Novartis έκλεισε με κέρδη 0,70% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τις αισιόδοξες προοπτικές της για το τρέχον έτος και αύξησε το μέρισμά της.

Οι μετοχές της Anglo American ενισχύθηκαν 5,73% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων που έδειξαν ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος έχει αυξηθεί περισσότερο από ό, τι αναμενόταν και η παραγωγή χαλκού χτύπησε ένα νέο ρεκόρ τριμήνου.

Οι μετοχές της Mulberry υποχώρησαν 27,29% καθώς η εταιρεία εξέδωσε προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

Οι μετοχές Fiat έκλεισαν με πτώση 4,11% καθώς η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για κέρδη της το 2014, τονίζοντας την αδυναμία στη αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Facebook Comments