Με αφορμή ένα συνέδριο της Εσθονίας, της χώρας που κατέχει την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξέσπασε διαμάχη μεταξύ των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου. Το συνέδριο αυτό αφορούσε τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει τα κουμμουνιστικά καθεστώτα. Η απουσία της χώρας μας προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των κομμάτων και πυροδότησε διαμάχες ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα.

Χαρακτηριστική ήταν η κόντρα του βουλευτή Χανίων και Υπουργού Υγείας κυρίου Πολάκη με την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (ΔΗ.ΣΥ.) Εύα Καΐλή. Αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια και οι διαμάχες για μια ιδεολογία είναι πλέον καιρός να σταματήσουν, καθώς παραπέμπουν σε μια άλλη εντελώς ξεπερασμένη εποχή. Αξίζει να θυμηθούμε όλοι μας την κατάληξη που είχε η προσήλωση του κόσμου σε μια ιδεολογικά και μια σκέψη, και το αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από το να ξεσπάσει ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος μια μαύρη σελίδα στην ιστορία και στην πολιτική σκέψη.

Ο φασισμός λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει στην ανθρωπότητα τι πρεσβεύει και ποιες τακτικές εφαρμόζουν τα απολυταρχικά φασιστικά καθεστώτα. Η εργασία με πενιχρό  μισθό από το πρωί μέχρι το βράδυ για το όνομα της πατρίδας και την πίστη στον μονάρχη, η λογοκρισία κυριαρχεί προς όφελος του καθεστώτος και η καταπίεση με την δυστυχία κυριαρχούν στους πολίτες. Σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική έχει επεκτατικές τάσεις και στο θέμα της μετανάστευσης τάσσετε κατά.

Από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κόκκινος φασισμός. Οι κουμουνιστές εδραιώθηκαν στην Σοβιετική ένωση αφού πρώτα επαναστάτησαν κατά του μονάρχη. Σε μια επανάσταση είναι λογικό να χάσουν την ζωή τους πολλοί άνθρωποι όμως ο τρόπος που δολοφονήθηκαν οι αξιωματούχοι του τσαρικού καθεστώτος είναι απάνθρωπος και σήμερα μας προκαλεί φρίκη. Κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο κόκκινος στρατός μόλις μπήκε στο Βερολίνο κατέστρεψε την πρωτεύουσα της Γερμανίας ολοσχερώς χωρίς να σεβαστεί τίποτα και χωρίς να σκεφτεί,  ότι μετά το τέλος του πολέμου θα ξεκινήσει μια νέα μέρα για το γερμανικό κράτος και το γερμανικό λαό. Αποτέλεσμα η διχοτόμηση του Βερολίνου και του κράτους της Γερμανίας σε Δυτική και Ανατολική με την Δυτική μη κουμουνιστική Γερμανία   να είναι πιο αναπτυγμένη.

Σήμερα βλέπουμε την άνοδο φασιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη όπως και στην χώρα μας. Το εκλογικό μας σώμα ψηφίζει με άξονα την ιδεολογία του και όχι σκεφτόμενος το καλό της πατρίδα και της κοινωνίας. Βλέπουμε σε άλλες χώρες όπως στην Γαλλία ότι διαλέγουν τους ανθρώπους που τους αντιπροσωπεύουν με γνώμονα το τι θα κάνουν για την πατρίδα και για τους πολίτες. Είναι καιρός λοιπόν να καταλάβουμε ότι η σταθερή μας ψήφος σε μια ιδεολογία και σε ένα κόμμα παραπέμπει σε άλλους αιώνες και οι ακρότητες μας οδηγούν σε αδιέξοδο ας διδαχθούμε από το παρελθόν και ας κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τα εγκλήματά τους είναι παντού ίδια, ανεξαρτήτου χρώματος ή ιδεολογίας.

Facebook Comments