Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Μεικτές τάσεις στην Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά τα στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία σημείωσε ανάπτυξη κατά το τέταρτο τρίμηνο, ωστόσο, ο βρετανικός δείκτης σημείωσε πτώση λόγω των ανησυχιών γύρω από τις επιπτώσεις της περαιτέρω μείωσης των μέτρων τόνωσης της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst300 έκλεισε 0,23%  υψηλότερα μετά από απώλειες στις  τέσσερις από τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις. Ο FTSE 100 υποχώρησε 0,09%, ο DAX ενισχύθηκε 0,39 %, ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,55%, ο IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 0,69% και ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με άνοδο 0,38%.

Οι μετοχές στην Ευρώπη έλαβαν ώθηση το απόγευμα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ότι η αμερικανική οικονομία σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 3,2% στο τέταρτο τρίμηνο.

Το πρωί το κλίμα ήταν αδύναμο, με τους επενδυτές να αντιδρούν στην απόφαση της Federal Reserve και στη συνέχιση της διόρθωσης στις αναδυόμενες αγορές.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει να μειώνει το τεράστιο πρόγραμμα νομισματικών μέτρων τόνωσης, φέρνοντας το ποσό των μηνιαίων αγορών περιουσιακών στοιχείων στα 65 δισεκατομμύρια δολάρια.