Συνάντηση με κορυφαία στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης θα έχει το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στο περιθώριο της διάσκεψης για την ασφάλεια στο Μόναχο.

«Το απόγευμα του Σαββάτου ο Κέρι θα έχει την ευκαιρία να έχει μια πρώτη συνάντηση με κορυφαία στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης», δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ λίγο πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού υπουργού για τριήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.

Ο Αμερικανός υποργός αναμένεται να συναντηθεί με τον πρώην πρωταθλητή του μποξ Βιτάλι Κλίτσκο, με τον Αρσένι Γιάτσενουκ πρώην υπουργό Οικονομικών και ηγέτη του κόμματος της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο, τον βουλευτή Πέτρο Ποροσένκο και την ποπ σταρ Ρουσλάνα, η οποία είχε ενεργό συμμετοχή στις διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος δεν κατονομάζεται, τόνισε ότι «τα στελέχη της ουκρανικής αντιπολίτευσης έρχονται (στο Μόναχο) γιατί θέλουν να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για το ποιά είναι κατά την άποψή τους η πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί και η βοήθεια την οποία χρειάζονται».

«Το θέμα είναι να μάθουμε εάν μπορούν να προχωρήσουν προς τα εμπρός και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ερχονται στο Μόναχο ενώ συνεχίζεται η διαπραγματευτική διαδικασία. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τους καρπούς που αρχίζει να αποδίδει ο διάλογος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ο κ. Κέρι θα παραμείνει για μερικές ώρες σήμερα στο Βερολίνο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο όπου θα συμμετάσχει ως την Κυριακή στη διάσκεψη για την ασφάλεια μαζί με άλλους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Facebook Comments