Οι εισροές στις ευρωπαϊκές μετοχές από τα αμερικάνικα funds συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς και παρέμειναν ιδιαίτερα έντονες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 29 Ιανουαρίου, παρά την διόρθωση στην αγορά λόγω των αναταραχών στις αναδυόμενες αγορές, όπου και σημειώθηκε μαζική εκροή κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Lipper στο περιβάλλον 101 funds με έδρα τις ΗΠΑ που επενδύουν σε ευρωπαϊκές μετοχές, οι τοποθετήσεις στην Ευρώπη άγγιξαν τα 450 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας έτσι την 31η συνεχόμενη εβδομάδα καθαρών εισροών. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων εισροών από το 1992 .

Μέχρι στιγμής φέτος, τα funds με έδρα τις ΗΠΑ έχουν τοποθετήσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε ευρωπαϊκές μετοχές .

Στο σύνολο του 2013, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν ρεκόρ καθαρών εισροών ύψους 16,3 δισ. δολαρίων από τους αμερικανούς επενδυτές, ενώ μόνο το τέταρτο τρίμηνο οι εισροές άγγιξαν τα 7,6 δισ. δολάρια..

Αντίθετα, οι αμερικανοί επενδυτές έβγαλαν 2,6 δισ. δολάρια από τις αναδυόμενες αγορές κατά την τελευταία εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία καθαρή εκροή από το Φεβρουάριο του 2011, καθώς η Federal Reserve μείωσε περαιτέρω τα μέτρα τόνωσης.

Facebook Comments