Παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε τελικά με κέρδη την Παρασκευή, 1,83%, στις 1.176,92 μονάδες και με τις συναλλαγές κοντά στα 93,5 εκατ. ευρώ.  Το καλό νέο της ημέρας είναι αυτό που κυκλοφόρησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο ΔΕΠΑ και Gazprom τα βρήκαν ως προς τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, εξέλιξη για την οποία  προϊδέασε χθες ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, τον ίδιο δρόμο, δηλαδή αυτόν της μείωσης των ενεργειακών τιμών της αναμένεται να ακολουθήσει και η ίδια η ΔΕΗ.

Γενικότερα οι πρωτοβουλίες που φέρεται να αναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες η κυβέρνησης ως προς την ελάφρυνση των φορολογούμενων, όπως η μείωση των προστίμων της Εφορίας και η μείωση του ενεργειακού κόστους, φαίνεται ότι διατηρούν όλο και πιο πολύ την κυβέρνηση στη θέση της. Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα μετά τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ εκκρεμούν ακόμα τα stress tests των τραπεζών και το νομοσχέδιο για την επιστροφή των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα. 

Ισχυρή ήταν η αντίδραση που βγήκε στον Τιτάνα, με κέρδη 5,85%, στα 19, και στα 0,67 ευρώ η Alpha. Χ 90 ευρώ, άνοδο 4,915 για την Jumbo στα 12,60 ευρώ, 4,67% ενισχύθηκε η Ελλάκτωρ και 4,70% η MIG. Κέρδη σχεδόν 4% για την ΜΕΤΚΑ, στα 11,80 ευρώ, στα 3,33 ευρώ ενισχύθηκε η ΓΕΚ/Τέρνα, στα 9,90 ευρώ η ΔΕΗ. Στο κόκκινο βρέθηκε και  ο ΟΠΑΠ, στα 9,55 ευρώ.  Στο 1,73 ευρώ, που είναι και τα υψηλότερα εβδομαδιαία επίπεδα έκλεισε η Πειραιώς, στα 10,80 ο ΟΤΕ, με την Deutsche Telecom να φέρεται ως ενδιαφερόμενη για το 10% του Δημοσίου, ενώ σύσταση αγοράς για τη μετοχή έχει δώσει και η Citigroup. 

Facebook Comments