Η απάντηση στις πιέσεις των δανειστών και τα σενάρια για νέο “πακέτο” βρίσκονται στα «στοιχεία-έκπληξη» για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και άλλων μεγεθών της οικονομίας. Τα στοιχεία αυτά έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα του Βήματος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και είναι μέχρι σήμερα άγνωστα όχι μόνο στους δανειστές, αλλά και, τουλάχιστον όσον αφορά στις λεπτομέρειές τους, στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός αναμένει την επισημοποίησή τους από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τα γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών μιλάει για μεγάλη έκπληξη, η οποία θα επιδράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Στις ιδιαίτερες συνομιλίες του ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά καθαυτά θα δώσουν και την εξήγηση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα.

Facebook Comments