Σημαντική υποχώρηση καταγράφει η δημοτικότητα της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Ipsos για την εφημερίδα Corriere dela Sera, το ποσοστό αποδοχής του κυβερνητικού συνασπισμού φτάνει το 45%, όταν τον περασμένο Απρίλιο, μετά τη σύστασή του, βρισκόταν στο 60%. Πάντως, το 54% των ερωτηθέντων επιθυμεί να μπορέσει η κυβέρνηση Λέτα να συνεχίσει το έργο της, ενώ το 42% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, το έργο της κυβέρνησης Λέτα εγκρίνουν κυρίως οι συνταξιούχοι και πολίτες με απολυτήριο γυμνασίου. Αρνητική είναι αντιθέτως, η στάση των ελεύθερων επαγγελματιών και των νοικοκυρών. Δυο κατηγορίες, όπως τονίζουν οι αναλυτές, οι οποίες πλήττονται με μεγάλη σφοδρότητα από την οικονομική κρίση.

Όσο για τις αιτίες της πτωτικής πορείας, αυτές είναι κυρίως δύο: η αποχώρηση της Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την κυβερνητική πλειοψηφία και οι μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες για τον περιορισμό της ανεργίας και της φορολογικής πίεσης.

Facebook Comments