Ο πρωθυπουργός έδωσε από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης άλλη μια θεατρική παράσταση φορώντας αυτή τη φορά το κοστούμι του φιλελεύθερου που αγάπησε ξαφνικά τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Ο άνθρωπος που από το βήμα της ΔΕΘ το 2014 υποσχέθηκε το σκίσιμο του μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων, τα 751 ευρώ βασικό μισθό, τη νέα σεισάχθεια στα δάνεια, την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αυτός που αποκαλούσε τους επενδυτές “κοράκια” και τις ιδιωτικοποιήσεις “ξεπούλημα” εμφανίστηκε τώρα ως ο σοβαρός πρωθυπουργός και υπέρμαχος της ιδιωτικής οικονομίας και της ανάπτυξης.  Μας είπε για μεγάλες επενδύσεις που έρχονται, για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, για επικείμενη έξοδο από τα capital controll’s, για ταχεία έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, τα ίδια δηλαδή που υποσχέθηκε και πέρυσι χωρίς να πραγματοποιήσει τίποτα από αυτά.
 
Να θυμηθούμε τι υποσχέθηκε στην περσινή ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας; 
 
1) Άμεσα κλείσιμο της 2ης Αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα. 
Τελικά η αξιολόγηση έκλεισε με 9 μήνες καθυστέρηση και με σκληρά μέτρα 5,1 δις.

2) Οριστικοποίηση των μέτρων για την ελάφρυνση του Χρέους
Δεν υπήρξε καμία ρύθμιση και κανένα μέτρο για ελάφρυνση του Χρέους.
 
3) Δεν θα υπάρξει καμία νέα μείωση στις συντάξεις.
Από 1/1/19 οι συνταξιούχοι χάνουν μέχρι και δύο συντάξεις ετησίως.
 
4) Η οικονομία περνάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Τελικά η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα στην ΕΕ με ύφεση το 2016.
 
5) Άμεση αξιοποίηση του Πακέτου Γιούνκερ.
Τελικά δεν απορροφήθηκε ούτε 1 δις αφού όπως εξήγησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης η αξιοποίηση του πακέτου προϋποθέτει εκπόνηση Bussines Plan και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτό.
 
6) Μείωση των πλεονασμάτων στο 2,5% για το 2019 και στο 2% για το 2020.
Τελικά δέσμευσε τη χώρα για επίτευξη πλεονάσματος 3,5% μέχρι το 2022.
 
7) Μείωση των φόρων και αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από νέο, «δικαιότερο» φόρο.
Αντ’ αυτού είχαμε νέους φόρους 2,6 δις ευρώ το 2017.
 
8) Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Έρχονται 5.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
 
9) Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο Ελληνικό.
Οι εργασίες όχι μόνο δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει αλλά συντεχνίες και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος βάζουν καθημερινά εμπόδια στην υλοποίηση της τεράστιας αυτής επένδυσης.
 
10) Αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με τον Νόμο Παππά.
Τελικά ο Νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ακυρώθηκε. 
 
11) Ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης.
Δεν έγινε ποτέ.
 
12) Άμεση έξοδο από τα capital controll’s.
Η Χώρα παραμένει ακόμα στα capital controll’s.

Όπως γνωρίζει ο καθένας, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε κανένας από αυτούς τους στόχους αλλά έγιναν τα ακριβώς αντίθετα. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση από παθολογικούς ψεύτες και το χειρότερο από παντελώς ανίκανους ανθρώπους που θεωρούν αδιανόητο να τους ζητάνε στην Ευρώπη Bussines Plan για να τους δώσουν λεφτά για επενδύσεις. Που δεν μπορούν να προσελκύσουν καμία επένδυση στη χώρα όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιαστούν ως όψιμοι οπαδοί των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Παραμένουν αμετανόητοι κρατιστές που τιμωρούν με φόρους τον ιδιωτικό τομέα και θεωρούν έγκλημα το κίνητρο του κέρδους στην ελεύθερη οικονομία. Μόλις χθες άλλωστε η καναδική El Dorado που απασχολεί πάνω από 2.500 εργαζομένους ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ελλάδα γιατί η κυβέρνηση βάζει “τρικλοποδιές” στην επιχειρηματική της δραστηριότητα. 
 
Όσα κοστούμια και προσωπεία κι αν αλλάξει ο κ.Τσίπρας θα παραμείνει ένας αδίστακτος ψεύτης και ένας παντελώς ανίκανος πρωθυπουργός που εξαπάτησε τους Έλληνες, που στοίχισε στη χώρα 100 δις, ένα νέο μνημόνιο με δυσβάστακτα μέτρα αλλά και δύο χαμένα χρόνια που πήγαν την Ελλάδα πίσω. Με ποια αξιοπιστία μπορεί πλέον να απευθύνεται στον ελληνικό λαό;
 
 

 

Facebook Comments