Ο γενικός δείκτης υποχωρεί αισθητά, κάτω από τις 850 μονάδες και με απώλειες άνω του 2,2%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος καταρρέει με πτώση 6,73%. Πάνω από 16,5% ανέρχονται οι απώλειες της Eurobank και πλέον υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλά, στα 0,2040 ευρώ.

Πτώση σχεδόν κατά 12% σημειώνει η Alpha, η οποία, σημειωτέον, έχει δηλώσει ότι όχι απλώς θα καλύψει, αλλά θα υπερκαλύψει το όριο του 10% της συμμετοχής των ιδιωτών στην αύξηση κεφαλαίου.

Πτώση 9,5% για την Εθνική και λιγότερο, κατά 2,5% υποχωρεί η Πειραιώς. Το άσχημο κλίμα έχει περάσει και στις υπόλοιπες μετοχές, ενώ σε κόκκινο πέρασε και η Coca Cola, έστω και οριακά, στα 20,88 ευρώ. Από κεί και πέρα πωλητές βγαίνουν στη MIG, τη ΜΕΤΚΑ, τον Μυτιληναίο, τη ΔΕΗ, τη Frigoglass, την Jumbo.

Η αγορά υποχωρεί με συναλλαγές μόλις 34,4 εκατ. Ευρώ, ιδιαίτερα χαμηλές, ενδεικτικό ότι οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και δεν αναλαμβάνουν εύκολα ρίσκο. 

Όσο δεν παίρνει απαντήσεις η αγορά, το Χρηματιστήριο θα πέφτει. Αυτό υποστηρίζει μιλώντας στο «Μ» o παλαιός χρηματιστής και διευθύνων σύμβουλος της Άτλας Χρηματιστηριακή κ. Χρ. Δαβερώνας, περιγράφοντας με μελανά γράμματα την πορεία της αγοράς.

Σύμφωνα με τον κ. Δαβερώνα όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τα πιο μικρά μέχρι τα πιο… μεγάλα, παραμένουν ανοικτές, το αν θα φορολογηθούν οι καταθέσεις ή όχι, είναι θέμα που, επίσης, παραμένει ανοικτό, η συγχώνευση της Eurobank με την Εθνική το ίδιο.

Ακόμα, τονίζει ότι το retail έχει σπάσει τα τηλέφωνα όχι μόνο στη δική του χρηματιστηριακή, αλλά και σε άλλες ρωτώντας τι θα γίνει με τις καταθέσεις του. Υπό αυτά τα δεδομένα, όσο χαμηλές κι αν είναι οι αποτιμήσεις, η κατάσταση στην αγορά δεν βελτιώνεται.

Facebook Comments