Υπάρχει μεγάλη μερίδα επενδυτών , η οποία με το ταρακούνημα της αγοράς από τα επίπεδα των 1.300 μονάδων, βγήκε κατοχυρώνοντας τα κέρδη των πρώτων ανοδικών συνεδριάσεων του 2014, αντιμετωπίζοντας παράλληλα, μάλλον διστακτικά την αντίδραση που βγήκε στη συνέχεια και οδήγησε τον δείκτη στις 1.250 μονάδες.

Έξι μέρες ανόδου και η αγορά συνεχίζει προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά περισσότερο διερευνητικά και με το βλέμμα στο “sell”, αφού τα κέρδη 11% και τα οφέλη από την κούρσα 130 μονάδων από τα χαμηλά των 1.126 μονάδων αποτελούν το καλύτερο πάτημα για την κατοχύρωση ρευστότητας.  Η αγορά παραμένει με μικρά κέρδη λίγο πάνω από τις 1.250 μονάδες και με τον τζίρο στα 15 εκατ. Ευρώ, αναμένοντας να πάρουν σάρκα και οστά και οι φήμες για τη βιωσιμότητα του χρέους, και η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος πάνω από τις προσδοκίες και η επιστροφή στην ανάπτυξη με κάποιους αισιόδοξους να την περιμένουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014.

Αντίδραση βγαίνει στον ΟΤΕ, στα 11,85 ευρώ, στην Εθνική στα 3,70 ευρώ, η διοίκηση της οποίας είπε χθες ότι θα διαθέσει 3 δις. Ευρώ μόνο για τις υγιείς περιπτώσεις επιχειρήσεων, μικρές απώλειες για τον ΟΠΑΠ, που κινείται κάτω από τα 10,30 ευρώ, οριακά κέρδη για την Alpha, στα 0,70 ευρώ και για την ΔΕΗ στα 10,81 ευρώ. Οι αναλυτές θεωρούν ως πολύ θετικό νέο ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου χθες για τον ΑΔΜΗΕ ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Αμετάβλητη στο 1,91 ευρώ η Πειραιώς, η οποία αποτελεί το αγαπημένο χαρτί της JP Morgan, ενώ ενισχύονται τα Folli Follie με τον Μυτιληναίο αμετάβλητο στα 6,24 ευρώ.

Τεχνικά, τυχόν διάσπαση των 1.250 μονάδων, όπου απόπειρες έγιναν δύο φορές μέσα στην εβδομάδα και κλείσιο πάνω από τα επίπεδα αυτά, μπορεί να φέρει κίνηση προς τις 1.280 μονάδες, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την επανακατάληψη των 1.300 μονάδων, υποστηρίζουν οι αναλυτές. 

Facebook Comments