Το Χ.Α. από την αρχή του χρόνου καταγράφει κέρδη 7,92%, 6,61% μόνο μέσα σε μία εβδομάδα, καταφέρνοντας ο δείκτης να σημειώσει θετικό πρόσημο για επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις με σωρευτικά κέρδη 11,38%!

Η αισιοδοξία έχει επιστρέψει για τα καλά στην αγορά, αν και υπάρχουν ισχυρά σημάδια κόπωσης στο ταμπλό. Ο γενικός δείκτης για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, βρέθηκε πάνω από  τις 1.260 μονάδες, αλλά, όπως έχει τονιστεί πάνω από τις 1.250 μονάδες ενεργοποιείται το stock picking για μια σειρά από μετοχές, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να επαναφέρουν τον γενικό δείκτη σε επίπεδα που θυμίζουν συσσώρευση και αναζήτηση κατεύθυνσης.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους αναλυτές, το ενδεχόμενο διόρθωσης της αγοράς αποκτά όλο και μεγαλύτερο προβάδισμα, έπειτα από τα θεματικά κέρδη της τελευταίας περιόδου, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί. Ταυτόχρονα, αυτό το ενδεχόμενο είναι που φρενάρει κι όσους πηγαίνουν για το… μεροκάματο, δηλαδή για intraday και γενικότερα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα κινήσεις. Άλλωστε, οι συναλλαγές ήταν υποτονικές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να κατέρχεται των 100 εκατ. ευρώ, διαμορφούμενος στα 93,6 εκατ. ευρώ. 

Υπάρχει μεγάλη μερίδα επενδυτών , η οποία με το ταρακούνημα της αγοράς από τα επίπεδα των 1.300 μονάδων, βγήκε κατοχυρώνοντας τα κέρδη των πρώτων ανοδικών συνεδριάσεων του 2014, αντιμετωπίζοντας παράλληλα, μάλλον διστακτικά την αντίδραση που βγήκε στη συνέχεια και οδήγησε τον δείκτη στις 1.250 μονάδες.

Αντίδραση βγαίνει στον ΟΤΕ, στα 11,80 ευρώ, στην Εθνική στα 3,74 ευρώ, η διοίκηση της οποίας είπε χθες ότι θα διαθέσει 3 δις. Ευρώ μόνο για τις υγιείς περιπτώσεις επιχειρήσεων, απώλειες για τον ΟΠΑΠ, που κινείται στα όρια των 10,10ευρώ, οριακά κέρδη για την Alpha, στα 0,70 ευρώ και αμετάβλητη η ΔΕΗ στα 10,76 ευρώ.

Οι αναλυτές θεωρούν ως πολύ θετικό νέο ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου χθες για τον ΑΔΜΗΕ ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Κέρδη στα 1,93 ευρώ για την Πειραιώς, η οποία αποτελεί το αγαπημένο χαρτί της JP Morgan, ενώ αμετάβλητες έμειναν οι μετοχές σε Folli Follie και Μυτιληναίο.

Facebook Comments