Δεν θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη, με τον “Άλφα” ή “Βήτα” τρόπο, να μην πρωτοστατήσει στην οποιαδήποτε προεκλογική περίοδο. Το έκδηλο ενδιαφέρον της πανελλαδικής κοινής γνώμης, τράβηξαν ήδη οι υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Γιάννης Ιωαννίδης και Απόστολος Τζιτζικώστας, ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητες τους για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Ο Απόστολος μένει αμετακίνητος στη θέση του, αποκλείοντας το ενδεχόμενο απόσυρσης της υποψηφιότητάς του. Μόνον που ο Απόστολος, δε διεκδίκησε καμία ψήφο για την περιφέρεια, γιατί τον είχε διορίσει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αντιπεριφερειάχη της Μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο Τζίτζι πάτησε στον εκλογικό θρίαμβο του Παναγιώτη. Άρα, για να κερδίσει η ΝΔ, μία τέτοια εκλογική περιφέρεια και να κρατήσει το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού αποτελέσματος Ψωμιάδη, έπρεπε να χρίσει ένα άτομο, με εξίσου ανάλογη αναγνωρισιμότητα και διεισδυτικότητα. Η επιλογή του Γιάννη Ιωαννίδη όπως φάνηκε από την πρώτη στιγμή “έτυχε” της μεγαλύτερης δυνατής επιβράβευσης. Πάντως αν ο Απόστολος πήγε να κάνει τη ντρίμπλα με ΝΔ και τη στήριξη των ΑΝ.ΕΛ., μάλλον του γύρισε μπούμερανγκ. 

O Κόουτς προπονεί τη δυνατή ομάδα για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Κίνηση “ματ” από τη ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του  Γιάννη Ιωαννίδη, επικεφαλή του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Αναγνωρισιμότητα, διεισδυτικότητα, πορεία -αθλητική και πολιτική- σεβασμός, ξεκάθαρος πολιτικός λόγος και πολλά ακόμα πλεονεκτήματα, ολοκληρώνουν το παζλ, της προσωπικότητας του Θεσσαλονικιού.

Ο ίδιος δήλωσε:
«Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφω για τον τόπο μου, καθώς και ο σεβασμός μου για τις θυσίες και τους αγώνες των Μακεδόνων στη μακραίωνη Ιστορία μας.

Μετά από πολλή σκέψη και έχοντας ήδη υπηρετήσει την πολιτική από το βήμα του βουλευτή και τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία και την κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου στις εκλογές του Μαΐου για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου στην κρίση των Μακεδόνων συμπολιτών μου με στόχο να αναδείξω και να επιλύσω τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από τα στενά κομματικά “τείχη”, όπως άλλωστε το απαιτούν οι σημερινοί καιροί.

Προσδοκία μου είναι η υποψηφιότητά μου να δώσει στην επικείμενη αναμέτρηση για τις περιφερειακές εκλογές τον χαρακτήρα που της αναλογεί και της αξίζει, με κυρίαρχο διακύβευμα την προσφορά στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους σε πλήρη αντιστοιχία με την προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των υποδομών».
Για την ίδια περιφέρεια έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και Απόστολος Τζιτζικώστας. Μάλιστα, ο ίδιος με τελευταία δήλωσή του, δε φαίνεται να κάνει πίσω και αναφέρει: «Ο προεκλογικός αγώνας ξεκίνησε. Εύχομαι όλοι οι υποψήφιοι για την Περιφέρειά μας, να δώσουμε έναν έντιμο και πολιτισμένο αγώνα, για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε : «Κανονικά».

Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν.

Σήμερα ως Αρχηγός της Παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι  το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ’ όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Πάνω απ’ όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Όσο για το δήμο Θεσσαλονίκης, κι εκεί τα πράγματα, αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς καταθέτουν καθημερινά είτε το ενδιαφέρον τους είτε την υποψηφιότητά τους, σοβαρές προσωπικότητες της πόλης.
Η αρχική ευχή είναι να φύγει ο Δήμαρχος των Δημάρχων -Βλέπε, Γιάννη Μπουτάρη- με όλον αυτόν τον απίστευτο διασυρμό που έχει υποστεί η Θεσσαλονίκη από την “απολιτίκ” πολιτική του, με τα όσα κατά καιρούς έχει εκστομίσει. Έργο “ΜΗΔΝ”!!! Το απίστευτο ρεκόρ απολογισμού έργων.

Η δεύτερη ευχή, αφορά στην επιλογή του προσώπου που θα καθίσει στον αυτοδιοικητικό θώκο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Να είναι σοβαρή, αξιοπρεπής. Να τον διακρίνει η εργατικότητα και η αμεροληψία.
Η τρίτη, δεν είναι άλλη, από το “η Θεσσαλονίκη” να ξαναποκτήσει την αξιοπρέπεια που της αξίζει.
Έκδηλο λοιπόν το αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον, κυρίως για τους επικεφαλείς των συνδυασμών.

Λέτε???

Αυξάνονται καθημερινά οι απορίες, αναφορικά με την προσωπικότητα που θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια το Δήμο Θεσσαλονίκης, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μετά λοιπόν και τις τελευταίες εξελίξεις πολλά είναι τα ερωτηματικά για το ποιος θα μπορούσε να καλύψει τις προδιαγραφές ενός υποψήφιου δημάρχου που θα εκφράζει την πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων.
Οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν μια αξιοπρεπή και σοβαρή αυτοδιοικητική προσωπικότητα με εμπειρία και παρουσία στα κοινά. Από όσα ακούγονται, πιέσεις ασκούνται στον νυν Δημοτικό Σύμβουλο και αρχηγό παράταξης κ. Μάκη Στεργίου.

Ο Στεργίου είναι γνώστης της καθημερινότητας των πολιτών και των καθημερινών προβλημάτων τους, ενώ οι θέσεις του τόσο σε θέματα διοίκησης του Δήμου αλλά και των σημαντικών εθνικών θεμάτων απηχούν την άποψη του μεγαλύτερου τμήματος του μέσου Θεσσαλονίκιου, που αισθάνεται πως σε πολλά επίπεδα έχει διασυρθεί από τα μικροπολιτικά παιχνίδια του νυν δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Το Γαλάζιο Μάτι

Facebook Comments