Ξεκίνησε για τα καλά, η προεκλογική περίοδος και εκτός από τους “εκλεκτούς” των κομμάτων που έλαβαν το χρίσμα είτε για δήμο είτε για περιφέρεια, υπάρχει και ο αποκαλούμενος “αντάρτης”.

Και, το ερώτημα που τίθεται – και μάλλον το λόγο εδώ θα πρέπει να πάρουν ψυχίατροι και ψυχολόγοι για να τεκμηριώσουν ή να αποφανθούν το αν είναι ” αντάρτης εγωιστής ή ο εγωιστής αντάρτης”? Μήπως έχουν καβαλήσει το καλάμι σε τέτοιο βαθμό που και οι ίδιοι έχουν χάσει τη μπάλα? Μήπως πρόκειται για προσωπικά απωθημένα? Μήπως ξέχασαν πως αν δεν ήταν στο συγκριμένο κόμμα που ανήκουν, δε θα είχαν τέτοια εξέλιξη? Πάντως εκείνο που είναι το παρήγορο, αφορά, στο επίπεδο ενδιαφέροντος της προεκλογικής περιόδου. Δεν πρόκειται να σταματήσει κανείς ούτε να γελάει, ούτε να χλευάζει, ούτε να σχολιάζει. Αυτό θα πει ελληνική αυτοδιοικητική προεκλογική περίοδος.

ΚΟΥΙΖ: Ποιοι και γιατί τα έχουν βάλλει με τον Υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη? Μήπως επειδή εργάζεται σκληρά, αθόρυβα και έχει γίνει ο σάκος του μποξ, ακούγοντας καθημερινά, το ο,τιδήποτε και βλέποντας τον οποιονδήποτε? Ποιον ή ποιος – ενοχλεί ή ενοχλήθηκε?

Αλήθεια, αισθάνομαι ένα απίστευτο κενό. Που είναι το ΠΑΣΟΚ? Θα μου πείτε -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις- το 5% πανελλαδικά και το 0% στην Αθήνα, που να είναι? ΓΑΠ …… ΠΑΡΕ ΤΑ ΙΝΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 5%. ΠΩΣ ΣΟΥ ΞΕΦΥΓΕ?

Κι όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ανεβάζει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρώην κόμμα του 2-3% λαμβάνει τη στήριξη των “κραταιών” ΠΑΣΟΚων και ετοιμάζεται να ριχθεί στη μάχη των εκλογών, διεκδικώντας “αυτό” που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Ο “Πύργος της Βαβέλ” είναι η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως λέει ο απλός λαός “ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει”.

Τα πρώτα γαλάζια χρίσματα

Δυναμικές προσωπικότητες – αναγνωρισμένες τους συμπολίτες τους, ρίχνει η Νέα Δημοκρατία, στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπορεί βέβαια, το ενδιαφέρον, να τραβούν οι τρείς μεγάλοι Δήμοι της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιάς, αλλά οι  τοπικές κοινωνίες “θέλουν” τον δικό τους, άνθρωπο. Τα κομματάκια του παζλ, σιγά – σιγά, μπαίνουν στη θέση τους, και ήδη δόθηκαν τα πρώτα χρίσματα σε δήμους και περιφέρειες.

Τα γαλάζια χρίσματα, για τη διεκδίκηση ή την επανεκλογή των δημαρχιακών θώκων έχουν πάρει:
Πειραιάς Μιχαλολιάκος Βασίλης
Πάτρα Χριστόπουλος Κώστας
Τρίπολη Σμυρνιώτης Γιάννης
Πύργος Λιατσής Γαβρίλης
Σπάρτη Αργειτάκος Σταύρος
Καρδίτσα Παπαλός Κώστας
Βόλος Μητσικός Γιώργος
Γιάννενα Γκόντας Νίκος
Αλεξανδρούπολη Λαμπάκης Ευάγγελος
Κομοτηνή Καζάκου Φελίνα
Δράμα Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης
Αγρίνιο Παπαναστασίου Γιώργος
Λαμία Κοτρωνιάς Γιώργος
Χαλκίδα Ζεμπίλης Θανάσης
Μέγαρα Μαρινάκης Ιωάννης
Λευκάδα Καββαδάς Θανάσης
Ρέθυμνο Νίνος Θεόδωρος
Χανιά Παπαδογιάννης Άρης
Λήμνος Μαχαίρα Μόλυ
Χίος Βουρλής Γιάννης
Πεντέλη Στεργίου Δημήτρης
Δάφνη Σταυριανουδάκης Μιχάλης
Γλυφάδα Παπανικολάου Γιώργος
Λυκόβρυση Μαυρίδης Τάσος
Χαλάνδρι Κουράσης Γιώργος

Το βάρος της εκλογικής αναμέτρησης για τις αιρετές περιφέρειες της χώρας, με απώτερο στόχο, να βάζουν “γαλάζιο” το χάρτη της Ελλάδας, το βράδυ των εκλογών, έχουν πάρει:
Κεντρική Μακεδονία Γιάννης Ιωαννίδης
Ανατολική Μακεδονία & Θράκη Γιώργος Παυλίδης
Δυτική Μακεδονία Γιώργος Δακής
Ήπειρος Αλέκος Καχριμάνης
Θεσσαλία Κώστας Αγοραστός
Κεντρική Ελλάδα Κώστας Μπακογιάννης
Πελοπόννησος Πέτρος Τατούλης
Κρήτη Σεραφείμ Τσιόκας
Βόρειο Αιγαίο Χριστιάννα Καλογήρου
Νότιο Αιγαίο Γιώργος Χατζημάρκος
Ιόνιο Σπύρου Σπύρος

“Στάχτη” στα μάτια των Θεσσαλονίκεων, πάει να ρίξει ο Πάνος Καμμένος, με την επιλογή Χάρη Παπαγεωργίου, για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς για τον Πανούλη, οι αριανοί, δεν ξεχνούν τα όσα είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της ΑΝ.ΕΛ. εναντίον του ΑΡΗ, όταν η αγαπημένη του ΑΕΚ, έπεσε στη Γ εθνική. Σήμερα, λοιπόν, ως “υπέρμαχος” του αθλητικού ιδεώδους, επέλεξε έναν αξιοπρεπή αριανό – για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Αλήθεια, ο Χάρης, τι έχει να πει επί του παρόντος θέματος?  

ΑΝ.ΕΛ. συνέχεια των επεισοδίων. Μπορεί λοιπόν, ο Πάνος να τους κάνει τη χάρη, να τους χρίζει υποψηφίους, αλλά τους αφήνει στο οικονομικό έλεος της προεκλογική περιόδου. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση σε σχετικό ερώτημα: “Ο καθένας, να κόψει το κεφάλι του, να βρει χρήματα για την προεκλογική καμπάνια του”.

ΚΟΥΙΖ: Ποιοι / ποιες “θέτουν” τους εαυτούς τους “βασιλικότερους του βασιλέως”?
Μάλιστα, σε πολλές των περιπτώσεων – λόγω της ασχετοσύνης τους αναφορικά με το γενικότερο πολιτικό γίγνεσθαι εκθέτουν πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις.
Η απάντηση λοιπόν αφορά, στους/στες, γενικούς διευθυντές – διευθύντριες των Υπουργείων. Κύριε Μαυραγάννη, μήπως θα πρέπει να κάνετε κάποια μαθήματα πολιτικής ιστορίας και συμπεριφοράς, στους υφισταμένους σας? Εκτός κι αν σας καλύπτουν οι απαντήσεις που λαμβάνουν πρώην Υπουργοί και νυν κυβερνητικοί βουλευτές για ένα ραντεβού μαζί σας? Είναι “τόσο” πολύ πιεσμένη η Κυρία Ηλιοπούλου?…

 

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments