Οι επενδυτές θεωρούν ότι μόνο με τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η αγορά θα μπορούσε να ξεφύγει πάνω από τις 1.260 μονάδες. Κάτι που για να γίνει χρειάζεται νέα και όχι φήμες, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά χρηματιστηριακοί παράγοντες. Συστήνουν δε στους επενδυτές να παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις που συνδέονται με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις μάκρο και δημοσιονομικών στοιχείων. 

Με το ενδιαφέρον ουσιαστικά να στρέφεται στις ανακοινώσεις της ερχόμενης Παρασκευής για το ΑΕΠ, για το οποίο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί για το σύνολο του 2013 στο 3,7% έναντι πρόβλεψης της τρόικας 4,2% και 4% του υπουργείου Οικονομικών.

Σταθεροποιητικές τάσεις και ελαφρώς ανοδικό κλίμα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση της αγοράς με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο κυρίως στις μετοχές εκείνες που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να περιλαμβάνονται στις αλλαγές του δείκτη αναδυομένων αγορών της Morgan Stanley.

Αλλαγές, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά το κλείσιμο της Wall Street στη Νέα Υόρκη. Σημαντικές πιθανότητες, σύμφωνα με την αγορά έχουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της Πειραιώς, χωρίς να αποκλείεται και η Alpha, λόγω της σημαντικής ανόδου το τελευταίο διάστημα και της βελτίωσης της κεφαλαιοποίησής τους. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται λίγο πάνω από τις 1.250 μονάδες, ενώ σημαντική είναι και σήμερα η βελτίωση του spread στα επίπεδα των 570 μονάδων βάσης που είναι και τα χαμηλότερα από το 2010. Ελαφρώς τσιμπημένες είναι οι τιμές των Ελληνικών ομολόγων στο 72,60.

Κέρδη πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα καταγράφει η μετοχή της Εθνικής, στα 3,69 ευρώ, στα 12,19 ευρώ ενισχύεται ο ΟΤΕ, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε βρεθεί στα υψηλά των 12,28 ευρώ. Αντίδραση στα 10,14 ευρώ για τον ΟΠΑΠ, στα 10,89 ευρώ για τη ΔΕΗ, στα 13,16 ευρώ για την Jumbo εν αναμονή των αποτελεσμάτων εξαμήνου της, πάνω από τα 0,70 ευρώ διαπραγματεύεται η Alpha και στο 1,95 ευρώ με στόχο τα 2 ευρώ η Πειραιώς.

Facebook Comments