Στα 26 δισ. ευρώ ή στο 14% του ΑΕΠ τοποθετεί η Deutsche Bank το όφελος του πακέτου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που προωθείται, με την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων και τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Στηριζόμενη σε δημοσιεύματα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, η γερμανική τράπεζα επιχείρησε να εκτιμήσει το πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την ίδια, το όφελος από αυτά τα μέτρα θα είναι μόλις 26 δισ. ευρώ, ή 14% του ΑΕΠ το 2013, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτύσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ μέχρι το 2018 και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμό 4,75% και μετά το 2018.

Ωστόσο, η Deutsche Bank θεωρεί ότι τα περιθώρια βελτίωσης των όρων δανεισμού της Ελλάδας είναι εξαιρετικά περιορισμένα, ενώ ο στόχος για τη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ μέχρι το 2022 πιθανόν να είναι η σωστή προσέγγιση. Μάλιστα, προτείνει να αποτιμάται το χρέος με βάση την καθαρή παρούσα αξία, ώστε να υπάρξει και ένα αποτελεσματικό πακέτο.
 

Facebook Comments