Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές και πλησιάζουν έπειτα από 5 ώρες συναλλαγών τα 40 εκατ. Ευρώ. Στην αγορά παρατηρείται κίνηση αντιστροφής της πτωτικής τάσης, αν και η Alpha με τον ΟΤΕ, δύο από τις πλέον δεικτοβαρείς μετοχές έχουν «διαφορετική άποψη» για σήμερα.

Στην μεν, πρώτη, όπως και στα υπόλοιπα χαρτιά που περιλαμβάνονται στους δείκτες της Morgan Stanley, δεν επήλθε καμία αλλαγή, ενώ στη δεύτερη μετοχή, βγαίνουν πωλητές μετά κέρδη  – μονορούφι 265 από την αρχή του χρόνου. ΟΠΑΠ και Jumbo κινούνται ανοδικά, ενώ μηδενίστηκαν οι αρχικές απώλειες της Εθνικής.

Ταυτόχρονα, αντίδραση βγαίνει από τους “μικρούς”του 25άρη, που όμως, υστερούν σε κεφαλαιοποίηση. Κέρδη 1% για τα Folli Follie, 3% για τα Σωληνουργεία Κορίνθου και 3,7% για την ΕΥΔΑΠ.Τα στοιχεία για την ανεργία μπορεί να μην ικανοποίησαν την αγορά, αφού παρουσιάστηκε αύξηση στο 28%, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αλλά οι εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του τέταρτου 3μήνου του 2013 δείχνουν υποχώρηση της ύφεσης, όπως σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η Παρασκευή είναι κρίσιμη μέρα, σχολιάζουν χρηματιστές, τόσο για το Χ.Α., όσο και για τις υπόλοιπες αγορές, αφού από τα στοιχεία του Ελληνικού ΑΕΠ θα επιβεβαιωθεί ή όχι, το αν η ύφεση στη χώρα μας έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Ο υπεύθυνος ανάλυσης της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ. Απ. Μάνθος σημειώνει πως, «Ο Γενικός Δείκτης στις τελευταίες συνεδριάσεις «προσπαθεί» διαγραμματικά να διαφύγει ανοδικά από την ελκτική δύναμη της περιοχής περιδίνησης των 1.250 μονάδων δοκιμάζοντας την αντίσταση των 1.285 μονάδων.

Πιθανή διάτρηση της περιοχής των 1.285 μονάδων θα χρειαστεί σημαντικό τζίρο συναλλαγών και έναν ισχυρό καταλύτη για να μπορέσουμε να πούμε ότι ο δείκτης θα διαφύγει πάνω από το όριο των 1.305 μονάδων καταγράφοντας έτσι νέα υψηλά. Στην αντίθετη  περίπτωση, που ο δείκτη δηλώσει αδυναμία κατάκτησης των 1.285 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε ένα γρήγορο pullback προς τη στήριξη, που παρουσιάζει η ζώνη των 1.230 με 1.225 μονάδων. Οπωσδήποτε οποιαδήποτε εκ νέου καθοδική επαφή του δείκτη τόσο με τον απλό κινητό μέσο των 50 ημερών, στις 1.205 μονάδες, όσο και με το επίπεδο των 1.200 με 1.185 μονάδων θα προκαλούσε επενδυτικό εκνευρισμό πιθανής αναίρεσης του υπάρχοντος βραχυχρόνιου ανοδικού κύματος.

Γενικά πάντως τα περισσότερα εβδομαδιαία διαγράμματα τόσο των δεικτών όσο και των επιμέρους δεικτοβαρών τίτλων δείχνουν ότι πραγματοποιείται μια σταδιακή λείανση  του πεδίου  για μια απαγκίστρωση από τα υπάρχοντα επίπεδα διακύμανσης προς άλλα αρκετά υψηλότερα. Για παράδειγμα ο Γενικός Δείκτης δείχνει ότι προετοιμάζεται να  πραγματοποιήσει μια φρέσκια «αναβάθμιση» επιπέδου από τις 1.305 με 1.095 μονάδες, στις 1.180 με 1.400 μονάδες».

Facebook Comments