Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός δεξιός θα είναι το δίλλημα των αυτοδιοικητικών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη;

Παρακολουθώντας τα πολιτικά δρώμενα για τις αυτοδιοικητικές οφείλω να ομολογήσω πως το καλοστημένο σχέδιο του γαλάζιου στρατοπέδου καλά κρατεί.

Στις δύο μεγάλες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη με δύο υποψηφιότητες. Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ως «αντάρτες» εγώ τολμώ να τις χαρακτηρίσω «αντιμνημονιακές».

Ας αναλύσουμε τα δεδομένα. Οι Νικήτας Κακλάμανης και Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχουν υπογράψει μνημόνια μιας και οι δύο την περίοδο των μνημονίων υπηρετούσαν την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι λογικό ότι οι δύο υποψήφιοι θα βγουν με τη σημαία του αντιμνημονιακού.

Από την άλλη οι Γιάννης Ιωαννίδης και Άρης Σπηλιώτοπουλος, γνωστά δεξιά στελέχη ο καθένας στον χώρο του. Βουλευτές της Ν.Δ. που το πρώτο μνημόνιο δεν το υπέγραψαν γιατί τότε ήταν στην αντιπολίτευση .. αλλά το δεύτερο μνημόνιο το στήριξαν «αναγκάστηκα».

Το γαλάζιο «επιτελείο» γνωρίζοντας, πως ο Σύριζα και η Χ.Α. θα χαράξουν καθαρά αντιμνημονιακή γραμμή, «εκμεταλλευόμενοι» τον θυμό την οργή αλλά και την αγανάκτηση των πολιτών, έπρεπε να δημιουργήσει και το δικό του αντιμνημονιακό χώρο.

Κάποιοι μιλάνε για διάσπαση… εγώ κάνω λόγο για συσπείρωση και στρατηγική δεύτερης Κυριακής και όπως λέει και η λαϊκή μας παροιμία στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.

Facebook Comments