Την πώληση ακινήτων του Δημοσίου στο εξωτερικό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Τετάρτη το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Πρόκειται για τις πρεσβευτικές κατοικίες σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Βελιγράδι καθώς και για ένα ακίνητο στην Λευκωσία. Το συνολικό τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως οι οικονομικές προσφορές για την απόκτηση των ακινήτων του Δημοσίου στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ είχαν ξεπεράσει τις δέκα.

Τέσσερις προσφορές αφορούσαν στη διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου, τουλάχιστον τρεις την έκταση οκτώ στρεμμάτων στη Λευκωσία, τουλάχιστον δύο το 9όροφο κτίριο στη περιοχή Quartier Leopold στις Βρυξέλλες, και τουλάχιστον μία το 4όροφο κτίριο στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Στην περίπτωση του ακινήτου στο Λονδίνο η τιμή εκκίνησης ήταν 22 εκατ. στερλίνες. Στη περίπτωση του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ. στις Βρυξέλλες (σε περιοχή που στεγάζει υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) η τιμή εκκίνησης ήταν τα 3,24 εκατ. ευρώ. Όσο για το ακίνητο στο Βελιγράδι η τιμή εκκίνησης ήταν 2 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments