Οι ιθύνοντες της γνωστής αυστραλιανής αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Holden ομολόγησαν για πρώτη φορά δημόσια ότι οι κρατικές επιδοτήσεις που έλαβε η εταιρεία από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την τελευταία δεκαετία, ανέρχονται σε 2,17 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πιο πάνω ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο απ ό,τι αρχικά πιστευόταν και η Holden αναγκάστηκε να αναφερθεί σε αυτό μετά από μια αντιπαράθεση της με την εφημερίδα «Australia Financial Review», σχετικά με τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνει.

Μετά την πιο πάνω ομολογία της μεγαλύτερης αυστραλιανής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναμένεται να αρχίσουν και πάλι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις για το αν «πιάνει τόπο» η συνεχιζόμενη κυβερνητική βοήθεια στις ντόπιες βιομηχανίες κατασκευής αυτοκινήτων.

Αναφερόμενος στο θέμα, ένα από τα διευθυντικά στελέχη της Holden, που επιβλέπει παράλληλα τις κυβερνητικές επιδοτήσεις υποστήριξε ότι τα χρήματα των φορολογουμένων «πιάνουν τόπο», αφού συμβάλλουν στην αύξηση του ετήσιου τζίρου της γενικότερης οικονομίας κατά δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

«Τα τελευταία 12 χρόνια» είπε ο αξιωματούχος της εταιρίας, Μάτ Χόμπς (Matt Hobbes), «έχουμε λάβει σε μετρητά, και αφαίρεση δασμών, 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έχουμε επενδύσει στην Αυστραλία πάνω από 32,7 δισεκατομμύρια δολάρια».

Βεβαίως και έχουμε λάβει πολλά λεφτά, πρόσθεσε, αλλά παράλληλα είμαστε περήφανοι ότι κατασκευάζουμε αυτοκίνητα για την Αυστραλία και ξοδεύουμε πολλά χρήματα στη χώρα βοηθώντας την ανάπτυξη της οικονομίας της.

Facebook Comments