Έντονες ανησυχίες εκφράζει η Deutsche Bank για την ανεργία των νέων στην ευρωζώνης, και ειδικά στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, η οποία επιδεινώνεται όλο και περισσότερο.

Στην ανάλυση της η γερμανική τράπεζα επισημαίνει ότι μετά από 2 χρόνια βαθιάς ύφεσης η κατάσταση στην αγορά εργασίας συνεχώς επιδενώνεται. Το μέσο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, το οποίο το 2008 ανερχόταν στο 7,6%, το 2013 βρέθηκε στο 12%.

Στην Ελλάδα και στην Ισπανία η ανεργία βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ στην Ιρλανδία έχει αρχίσει να μειώνεται. Αλλού, η κατάσταση είναι λιγότερο σαφής.Ο Γάλλος πρόεδρος François Hollande δεν είναι σε θέση να τηρήσει την υπόσχεσή του να σταματήσει την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος του 2013, καθώς μετά τη μακρά φάση αστάθειας και πολιτικών μεταρρυθμίσεων, το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει να αυξάνεται. Σε γενικές γραμμές, τα καλά νέα είναι ότι η ανεργία στην ευρωζώνη είναι απίθανο να αυξηθεί περαιτέρω. Τα κακά νέα είναι ότι θα μειωθεί με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η απάντηση στο ερώτημα του ποιος πλήττεται περισσότερο από την κρίση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, η κατηγορηματική απάντηση είναι κυρίως οι νεότεροι εργαζόμενοι, ειδικά εκείνοι με μικρή επαγγελματική πείρα και κάτω από το μέσο όρο μορφωτικό επίπεδο.

Τα ποσοστά ανεργίας των νέων είναι πάνω από το 50% στην Ελλάδα και την Ισπανία, και περίπου 40% στην Πορτογαλία και την Ιταλία.
Λόγω του ότι είναι δύσκολο να υπολογιστεί η πραγματική ανεργία των νέων μεταξύ 14-24 ετών, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται είτε στο σχολείο είτε στο Πανεπιστήμιο, είναι καλύτερο να μετρηθεί το ποσοστό απασχόλησης.

Στην Ελλάδα, το ποσοστό απασχόλησης μεταξύ 25 έως 29 ετών έχει μειωθεί από άνω του 71% το 2008 σε μόλις 49% σήμερα, και από 30 έως 34 ετών από σχεδόν 79% σε μόλις 62%.

Στην Ισπανία επίσης, το ποσοστό απασχόλησης των νέων από 25 έως 29 ετών σε έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 20 ποσοστιαίες μονάδες από την αρχή της κρίσης σε λιγότερο από 60% που είναι σήμερα.
Πριν από την κρίση στις ηλικίες 30 έως 34 ετών η Ισπανία είχε το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης από όλες τις ηλικιακές ομάδες (άνω του 80%).

Ο κύριος λόγος για τις άνισες ευκαιρίες των νέων και των μεγαλυτέρων σε ηλικία είναι η διαφορές στις συμβάσεις απασχόλησης. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία προστατεύονται ακόμη από καλύτερες συμβάσεις σε σχέση με εκείνες των νέων.

Η κύρια συνέπεια της προστασίας που παρέχεται από τις ισχυρές συμβάσεις είναι ότι αναπόφευκτα οι εταιρείες ξεκινούν τις μειώσεις προσωπικού από τους νεότερους, σε περιόδους κρίσης.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, η σημερινή κατάσταση απαιτεί πολιτικές ενεργοποίησης της απασχόλησης.
Αυτές μπορεί να είναι η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για τις εταιρείες, ευέλικτες μορφές εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κλπ.

Facebook Comments