Διχασμένα εμφανίστηκαν τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve κατά την τελευταία σύσκεψη του Ιανουαρίου, καθώς υπήρξαν ενστάσεις σχετικά με τις προοπτικές των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, τον πληθωρισμό και την κατάσταση της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου η περίληψη των συνομιλιών αποκαλύπτει ότι ορισμένα μέλη εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της ανάγκης αύξησης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Παράλληλα, δύο αξιωματούχοι της Fed σχεδόν εμπόδισαν την συνέχιση του ρυθμού άρσης της στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία μπορεί να είναι ακόμη πολύ αδύναμη για τη συνεχή μείωση του ρυθμού των αγορών περιουσιακών στοιχείων.

Ορισμένα, επίσης, μέλη εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία του πληθωρισμού και της επιβράδυνσης ορισμένων κλάδων της οικονομίας, αν και μια προσωρινή παύση του ρυθμού μείωσης της στήριξης της οικονομίας δεν θα ήταν η κατάλληλη απάντηση στις εξελίξεις.

Παρά τις διαφορές ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής της Fed αποφάφισαν ως προς τη διατήρηση της υπάρχουσας νομισματικής πολιτικής, μεταθέτοντας τη συζήτηση πάνω στις διαφωνίες τους για τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα είναι στις 18-19 Μαρτίου.

Facebook Comments