Για τις αλλαγές στο Δημόσιο αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρωινή εκπομπή του MEGA ανέφερε ότι: «Μέσα από την κινητικότητα θα βρούμε υπαλλήλους για να ενταχθούν στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Σημείωσε ακόμη ότι το 3% των δημοτικών αστυνομικών που ελέγχθηκαν είχαν πλαστά δικαιολογητικά και πρόσθεσε ότι μέσα στο 2014 θα γίνουν 11.000 απολύσεις.

Αναφερόμενος στο θέμα των σχολικών φυλάκων, είπε ότι: «Έχουν ανοίξει 500 θέσεις βοηθών θαλάμων σε νοσοκομεία για τους σχολικούς φύλακες».

Αναφέρθηκε πάντως και στο θέμα που έχει ξεσπάσει με τις διπλές υποψηφιότητες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δημιουργούν θέμα στη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: «Οι υποψήφιοι για το δήμο πρέπει να παραιτηθούν από βουλευτές». Και πρόσθεσε: «Αν εγώ ήμουν υποψήφιος για δήμαρχος, θα είχα παραιτηθεί από βουλευτής».

Αναφερόμενος στο θέμα των ΜΚΟ δήλωσε: «Την τελευταία δεκαετία δεν λειτούργησε κανένα σύστημα ελέγχου στις ΜΚΟ» και πρόσθεσε: «Βεβαίως και έχει ευθύνη ο πολιτικός προϊστάμενος όταν κάτι γίνεται στο υπουργείο του».

Ξεκαθάρισε πάντως στο τέλος της κουβέντας ότι θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Facebook Comments