Ντάισελμπλουμ: Ίσως να μη χρειαστεί νέα στήριξη η Ελλάδα

MarketNews

Ντάισελμπλουμ: Ίσως να μη χρειαστεί νέα στήριξη η Ελλάδα , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας ίσως να μην είναι τελικά απαραίτητο δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Σχετικά με την αξιολόγηση της τρόικας ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε πως οι εκλεκτές των δανειστών θα βρεθούν στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή και τόνισε πως ελπίζει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, υποστήριξε: «Στο Eurogroup έχουμε ασχοληθεί με τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά τώρα πρέπει να βρούμε και τρόπους ανάπτυξης. Αλλά κάθε χώρα έχει διαφορετικά προβλήματα. Και πρέπει να βρούμε διαφορετικές λύσεις», υπογράμμισε.