Ελαφρώς ανοδικά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με την ανακοίνωση για την πτώση στις νέες αιτήσεις ανεργίας να επιδρά θετικά στην αλλαγή του αρνητικού κλίματος που δημιουργήθηκε από χθες, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Συγκεκριμένα, στις 16:43 (ώρα Ελλάδος), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει μόλις 0,01% στις 16.045 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq  ενισχύεται κατά 0,05% στις 4.240 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 1.830 μονάδες.

Έντονη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρείται στη μετοχή της Facebook, η οποία υποχωρεί κατά 1,30%. Σήμερα ανακοινώθηκε η εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp έναντι 19 δισ. δολαρίων, συμφωνία που προκάλεσε αίσθηση στις τάξεις των επενδυτών, κυρίως λόγω του υψηλού τιμήματος.

Άλμα 9,3% σημειώνει η μετοχή της Tesla, στηρίζοντας το δείκτη Nasdaq, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του δ 3μηνου 2013 περιορίστηκαν στα 16,3 εκατ. δολάρια, από 89,9 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Τα μέλη της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve κατά την τελευταία σύσκεψη του Ιανουαρίου εμφανίστηκαν διχασμένα, καθώς υπήρξαν ενστάσεις σχετικά με τις προοπτικές των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, τον πληθωρισμό και την κατάσταση της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, η περίληψη των συνομιλιών αποκαλύπτει ότι ορισμένοι αξιωματούχοι εμφανίστηκαν υπέρμαχοι της ανάγκης αύξησης των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων σχετικά σύντομα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση σημείωσε ο αριθμός των νέων αιτήσεων ανεργίας στις ΗΠΑ, κατά 3 χιλ. στις 336 χιλ., την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου. Ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων αυξήθηκε κατά 1.750 αιτήσεις στις 338.500.

Αύξηση 0,1% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της αύξησης στις τιμές θέρμανσης και ακινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι τιμές ενέργειας αυξήθηκαν κατά 0,6%, οι τιμές ρεύματος κατά 1,8% και οι τιμές φυσικού αερίου κατά 3,6%

Facebook Comments