Κλείσιμο κάτω από τις χίλιες μονάδες για τον δείκτη του Χ.Α., σε  μία συνεδρίαση μικρών διακυμάνσεων και χαμηλών τόνων. Η αγορά βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων, το οποίο όμως, δύσκολα μπορεί να ξεπεράσει, αφού οι συναλλαγές και το ενδιαφέρον δεν βοηθούν.  

Έλληνες και ξένοι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία. Μένει να φανεί κατά πόσο η Γερμανία που κινεί τα νήματα στην Ευρώπη θα συναινέσει σε χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Ήδη τα ιταλικά spreads σημείωσαν νέα άνοδο, ενώ η χώρα δανείστηκε σήμερα με επιτόκιο πάνω από 4,8%.   

Από το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, με την αγορά να περιμένει τον Μάρτιο, μήνας κατά τον οποίο αναμένεται να έχουν διευθετηθεί τα νομικά ζητήματα ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.  Επίσης, η αγορά τελεί εν αναμονή των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών με την Alpha Bank, που σήμερα έκλεισε με κέρδη άνω του 6%, στα 99 λεπτά, να κάνει, όπως όλα δείχνουν, την αρχή.

 

Αντίδραση με κέρδη άνω του 8% βγήκε στην Πειραιώς, άνω  του 18& στην Eurobank, στα 0,408 ευρώ, ενώ περιορίστηκαν τα αρχικά κέρδη στην Κύπρου που έκλεισε με μικρή άνοδο, στα 0,2310 ευρώ. Κατά τα άλλα, η μόχλευση των ξένων στην Jumbo δίνουν κέρδη στη μετοχή που έκλεισε με άνοδο πάνω από 3%, στα 7,54 ευρώ, άνω του 3% η άνοδος στην Ιντραλότ, στα 2,29 ευρώ, άνω του 2% τα κέρδη για την ΜΕΤΚΑ, την Frigoglass, την Coca Cola και την Ελλάκτωρ. Μικρές πωλήσεις στον ΟΠΑΠ, που υποχώρησε οριακά στα 6,78 ευρώ, στον Μυτιληναίο, στα 5,13ευρώ,  στα 7,50 ευρώ υποχώρησε η ΔΕΗ, στα 4,92 ευρώ η ΕΧΑΕ και στα 8,62 ευρώ τα ΕΛΠΕ.

 

Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές, στα 50,2 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα υποτονικές και ταυτόχρονα ενδεικτικές της επιφυλακτικότητας που διακατέχει την επενδυτική κοινότητα.     

Πηγή:www.reporter.gr

 

Facebook Comments