Η λήξη των παραγώγων σήμερα δεν σηκώνει πολύ ρευστότητα από την spot  αγορά, υποστηρίζουν οι χρηματιστές. Η όποια επιφυλακτικότητα στην αγορά συνδέεται περισσότερο με τις ανακοινώσεις της επόμενης εβδομάδας. Ανακοινώσεις που έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα των stress tests της Blackrock.

Στη συνέχεια και εφόσον η κυβέρνηση πάρει το ok από την τρόικα, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανοίγοντας ουσιαστικά ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της Eurobank.  Το τελευταίο, αποτελεί  σοβαρό λόγο για τη διακράτηση ρευστότητας, υποστηρίζουν οι παράγοντες της αγοράς.   

Χλιαρή και υποτονική και σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να κινείται προς τις 1.260 μονάδες και με κέρδη της τάξης του 0,6%, αλλά σε ένα άνυδρο επενδυτικά περιβάλλον, αφού οι συναλλαγές μόλις που πλησιάζουν τα 5 εκατ.Ευρώ. Οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα χαμηλές και έχουν να κάνουν κυρίως με το γεγονός ότι τα long only funds, ουσιαστικά απέχουν από το Ελληνικό χρηματιστήριο.

Προς το παρόν κίνηση γίνεται από τα funds που τοποθετούνται στα emerging markets, μετά την αναδιάρθρωση των δεικτών, συμπεριλαμβανομένου του Χ.Α. μετά την υποβάθμισή του σε αναδυόμενο Χρηματιστήριο από την Morgan Stanley. 

Από την άλλη, ο φόρος υπεραξίας, κρατάει τους Έλληνες traders, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστό, το τι θα ισχύσει μέχρι τέλος του χρόνου. Όλα τα χαρτιά του 25άρη κινούνται στο «συν», με εξαίρεση τις οριακές απώλειες της Motor Oil. Κέρδη 1,52% για τα Folli Follie, αντίδραση πάνω από 2% για τον ΟΛΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης, στα 3,51 ευρώ ενισχύεται η Εθνική, στα 12,15 ο ΟΤΕ,  στα 10,20 ευρώ ο ΟΠΑΠ, στα 10,86 η ΔΕΗ και στα 6,26 ευρώ ο Μυτιληναίος.  Κίνηση στο 1,93 ευρώ για την Πειραιώς και προς τα 0,70 η Alpha.  

Facebook Comments