…Δημήτρης Σταμάτης, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Μιχαλάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άκης Γεροντόπουλος, Ζέτα Μακρή, Κώστας Γκιουλέκας και Θοδωρής Καράογλου, στελεχώνουν τη “δυνατή” ομάδα του Αντώνη Σαμαρά. Τους επιλέξαμε με κριτήριο τη νευραλγικότητα των καθηκόντων τους, τη δυσκολία του αντικειμένου τους και την αποδοτικότητά τους. Κυρίως όμως -και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό, τους επιλέξαμε για το ήθος και την εργατικότητά τους. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να λέγονται τα πράγματα με το όνομά τους. Να αναγνωρίζονται πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μπορεί να κυριαρχεί η ισοπέδωση των πάντων.

Ούτε ο αφορισμός, στο βωμό της μικροπολιτικής μικροπρέπειας, γιατί “αυτό” προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι. Ας ανοίξουν κάποιοι/ες τα μάτια και τα αυτιά τους και ας αφήσουν τις παρωπίδες στην άκρη. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει κριτική. Αλλά, κριτική ουσιαστική χωρίς υστερίες, αλλά με επιχειρήματα.

Η οποιαδήποτε αντιπολιτευτική τακτική, επιτέλους ας γίνει εποικοδομητική. Είναι απίστευτα κουραστικό, για να μη φτάσει στο σημείο να χαρακτηριστεί “ως εμετικό”, να παραποιείται και να παραμορφώνεται η αντικειμενικότητα. Είναι πλέον καιρός να διδαχτούν άπαντες και άπασες “μαθήματα” πολιτικού πολιτισμού. Καταντάει αηδιαστικό να “μπαχαλοποιείται” καθημερινά η “Ελληνική Πολιτική Ζωή” και οι τσιρίδες -καθώς απουσιάζουν τα επιχειρήματα- να τυραννούν τα αφτιά μας. Οι “εθνοσωτήρες” να βγάλουν πρόγραμμα, όχι κραυγές. Ας τακτοποιήσουν πρώτα τα “εσωκομματικά” τους προβλήματα, ας αποκτήσουν ενιαίο λόγο, ας σκεφτούν ρεαλιστικά και ας λειτουργήσουν εποικοδομητικά. Έλεος πια με τις μικροπολιτικές ίντριγκες. 

…ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ “ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΜΑΤΙ” ΤΟΥ “MARKETNEWS.GR”. Ας “σταματήσουμε” επιτέλους να χτυπάμε το ΓΑΠ, γιατί τα ψυχολογικά τραύματα που του έχουν δημιουργηθεί πλέον, δεν έχουν προηγούμενο. Στοχοποιήθηκαν τα αγαπημένα του παιδιά “οι ΜΚΟ”. Και “γνωρίζουν” άπαντες πως όταν σου πειράξουν έστω και μία τρίχα από μαλλιά των παιδιών σου, γίνεται “πόλεμος”. Πόσο περισσότερο, όταν πρόκειται “για παιδιά με ιδιαίτερα ευρύτερο και παγκόσμιο κοινωνικό έργο”, όπως είναι ο χαρακτήρας των ΜΚΟ του ΓΑΠ. Ο στενός του συνεργάτης, σε θέματα Τύπου, Γιώργος Ελενόπουλος, υπερασπιζόμενος τον “πατέρα ΓΑΠ”  αναφέρει σχετικά για τα όσα αποδίδονται στον κ. Παπανδρέου κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών:
«Σήμερα επιχειρείται να πληγεί αυτός που πρώτος προσπάθησε να βάλει μια τάξη στις σχέσεις κράτους- ΜΚΟ, από την πριν το 2004 περίοδο.
Επιχειρείται να πληγεί αυτός που η κυβέρνησή του έφερε το θέμα στη Βουλή για έλεγχο.
Επιχειρείται να πληγεί αυτός που επί των ημερών τής κυβέρνησής του οδήγησε την υπόθεση σε διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.
Επιχειρείται να πληγεί αυτός που με τις αποφάσεις της κυβέρνησής του, “ευθύνεται” γιατί δημιούργησε τουλάχιστον μια ντουζίνα νέους θεσμούς διαφάνειας, ελέγχου και αξιοκρατίας, σε λιγότερο από δύο χρόνια και σε περιβάλλον κρίσης, λιτότητας και σφοδρότατων αντιδράσεων εκ μέρους των δήθεν υπερασπιστών της αλήθειας.
Επιχειρείται να πληγεί αυτός που επιτέλους, κάτι έκανε».

Αχ…. Πατέρα…. “Τα έμαθες τα νέα”?

…”Άλλαξε ο Μανολιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Καμία άλλη παροιμία δε θα πήγαινε “τόσο” γάντι, στη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος εισηγήθηκε να βαφτιστεί το κόμμα του ως “ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία” στο πλαίσιο καθόδου του, στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Το “μεγάλο” αυτό κόμμα, διευρύνεται στο πλαίσιο του αποκαλούμενου “τρίτου πόλου”. Τώρα, βέβαια θα αναρωτηθείτε όλοι: Τι “τρίτος πόλος” – τι “τρίτος άκρο” – τι “τρίτη παρυφή” – τι “τρίτο”? Εκείνο που μπορεί να απαντήσει κάποιος είναι πως ο Φώτης “φλερτάρει” ιδιαίτερα, εδώ και χρόνια, με τη λέξη “προοδευτικός” και μια που δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να το κάνει πράξη, είπε ο άνθρωπος να “την” κοτσάρει σ ένα τίτλο.

…Την πρώτη κίνηση “ΜΑΤ” έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο Θανάσης Σπυράκος, ένας από τους πιο πιστούς αυτοδιοικητικούς επί χρόνια στα ψηφοδέλτια του Νικήτα Κακλαμάνη, συ-στρατεύτηκε με τον Άρη. Πολλοί θα χαρακτήριζαν τη μεταγραφή αυτή “ως απώλεια”, από το στρατόπεδο του Νικήτα Κακλαμάνη και… μάλλον δίκαια. Όμως Νικήτα, θα πρέπει επιτέλους να αφήσεις τους εγωισμούς στην άκρη και μήπως… αναρωτιέμαι τώρα εγώ… μήπως να μεταγραφείς κι εσύ στον Άρη?

…Με σκληρό “μαν-μαν” βγαίνει απέναντι στη μάστιγα της ανεργίας, ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Κεντρικής Μακεδονίας, με το “καλημέρα” της προεκλογικής περιόδου είναι αποφασισμένος να “καρφώσει” το καρκίνωμα που έχει πλήξει εδώ και χρόνια το σύνολο των νομών της Κ. Μακεδονίας. Για την ιστορία αξίζει να υπενθυμίσουμε, πως η αποβιομηχανοποίηση της Θεσσαλονίκης, είχε ξεκινήσει από τη “χρυσή πρωθυπουργία” του Κώστα Σημίτη. Ο κοντός είχε φροντίσει με ένα “εξαιρετικό” σχέδιο καταστροφής, να ξεκληρίσει όλη τη βιομηχανία από την περιοχή. Ο κόουτς λοιπόν, επικεντρώθηκε στο πρόβλημα και είναι αποφασισμένος να κερδίσει κι αυτόν τον αγώνα. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους, πως η λέξη “ήττα” δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του. Σε σχετική δήλωσή του στην Πιερία ο Γιάννης Ιωαννίδης ξεκαθάρισε: «Η δουλειά μας θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εκεί πονά η Ελλάδα. Η ανεργία, ιδίως των νέων αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, τείνει να εξελιχθεί σε εθνικό θέμα. Για το λόγο αυτό όλη η δραστηριότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα σχετίζεται με την υποβοήθηση όλων εκείνων που μπορούν να απασχολήσουν εργαζομένους. Είναι ντροπή για όλους μας να φεύγουν καλά μυαλά στο εξωτερικό. Το αισθάνομαι ως προσωπική μου υποχρέωση απέναντι στη νέα γενιά». Αναφερόμενος και στις ευρωεκλογές εκτίμησε πως η ΝΔ ια είναι “το πρώτο κόμμα. Η προσπάθεια θα πετύχει, η Ελλάδα θα δικαιωθεί. Θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο, θα τελειώσουμε με την τρόικα και σταδιακά θα πετύχουμε στόχους όπως η αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν, κυρίως με τις μειώσεις σε χαμηλούς μισθούς και συντάξεις αλλά και στο εισόδημα των ένστολων”.

…Δώδεκα λόγοι, για να ΜΗΝ ψηφίσει κάποιος το Γιάννη Μπουτάρη:

1ος) Δεν ξεβρόμισε ποτέ τη Θεσσαλονίκη. Από “Νεράιδα του Θερμαϊκού” την έκανε χωματερή εσχάτου βαθμού

2ος) Δεν καταπολέμησε τη μάστιγα του παρεμπορίου

3ος) Δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα της στάθμευσης

4ος) Άφησε την πόλη στο σκοτάδι. Γιατί να ανάψει τα φώτα?

5ος) Το ιστορικό κέντρο της πόλης, αφέθηκε στο έλεος του Θεού. Ούτε μία παρέμβαση για την αναβάθμισή του.

6ος) Τα δημοτικά διαμερίσματα του Κεντρικού Δήμου, ήταν ανύπαρκτα για εκείνον. Γιατί να ασχοληθεί μαζί τους? Ποιος ο λόγος?

7ος) Δεν έκανε ούτε μία κίνηση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

8ος) “Τίμησε” όλους τους εχθρούς του ελληνικού έθνους

9ος) “Τον ύπνο” τον κουβαλάει στο τσεπάκι του, και, σε κάθε επίσημη έξοδό του, τον… απολαμβάνει

10ος) Διέσυρε τη Θεσσαλονίκη, στο παγκόσμιο στερέωμα

11ος) Είναι ο μεγαλύτερος “γυρολόγος” των κομμάτων

12ος) Είναι η προσωποποίηση του “απολιτίκ” τύπου. Δεν έχει σχέδιο, όραμα, ιδανικά και “θέλω” για τη Θεσσαλονίκη

 

Το γαλάζιο μάτι

Facebook Comments