Την εκτίμηση ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα βρουν λύση για το τέλος ακινήτων, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Επικαλούμενος και δηλώσεις του κ. Χατζησωκράτη, ο κ. Κεδίκογλου προσέθεσε: «Πρόκειται, ουσιαστικά, για έναν άλλο φόρο, δηλαδή θα είναι χαμηλότερος απ΄ ό,τι στην προηγούμενη χρήση. Δεν είναι καλύτερα να εξασφαλίσουμε την είσπραξή του, διατηρώντας τον τρόπο και μόνο είσπραξης και διαφοροποιώντας το ποσό και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών της ελληνικής οικονομίας; Εκτός εάν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Γιατί, σας επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει, με τίποτα, να υπάρξει ένα δημοσιονομικό κενό, της τάξης κοντά στο δισεκατομμύριο, από μια μη σωστή λειτουργία του εισπρακτικού μηχανισμού».

Ανέφερε, επίσης, πως σύντομα θα ετοιμαστεί και ο μηχανισμός για τον ενιαίο φόρο και τόνισε: «Μια ρεαλιστική συμφωνία δεν είναι υπό αίρεση. Και είμαι βέβαιος, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, κάθε φορά ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν δείξει υψηλότατο αίσθημα ευθύνης και θα καταλήξουν στη σωστή ρεαλιστική συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο και τα δημοσιεύματα για νέα ρύθμιση, αναφέρθηκε στον νόμο 4093, που τέθηκε σε εφαρμογή 12 Νοεμβρίου και σημείωσε πως «σε αυτό το διάστημα περίπου 900 υπάλληλοι, βάσει αυτού του νόμου έχουν τεθεί αυτοδικαίως σε αργία», τονίζοντας πως «αφορά εκείνους που έχουν παραπεμφθεί τελεσίδικα για κακούργημα».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού και τις προτάσεις που κάνει ο κ. Βενιζέλος για θέματα πολιτικής είπε: «Η λειτουργικότητα της κυβέρνησης μπορεί να βελτιωθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Κάθε πρόταση και κάθε παρατήρηση σε αυτόν το διάλογο είναι ευπρόσδεκτη».

Facebook Comments