Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney σε συνέντευξη του σε ειδησεογραφικό πρακτορείο της Αυστραλίας εκτίμησε ότι η αγγλική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, διακηρύττοντας παράλληλα ότι η BoE θα κάνει ό,τι είναι εφικτό προκειμένου να προστατεύσει την ανάπτυξη.

«Δεν πρόκειται να θέσουμε σε κίνδυνο την ανάπτυξη. Θα εφαρμόσουμε τις νομισματικές πολιτικές που έχουμε αποφασίσει να χαράξουμε, με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζουμε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα είναι βιώσιμη μέσω της σταθερότητας στις θέσεις εργασίας, στα εισοδήματα και στις δαπάνες» τόνισε ο Carney στη συνέντευξή του.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι πλέον ως κριτήριο για αύξηση των επιτοκίων δεν μπορεί να αποτελεί το ποσοστό της ανεργίας, καθώς οι δείκτες απασχόλησης βελτιώνονται ταχύτερα από το αναμενόμενο στη Μεγάλη Βρετανία.

Τέλος αναφερόμενος στη διάσκεψη των G20, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Sydney της Αυστραλίας, υπογράμμισε ότι « σε αυτή τη διάσκεψη οι υπουργοί οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 πιο εύρωστων οικονομικά κρατών, συμφωνήσαμε για το τι δεν πρέπει να κάνουμε. Αυτό είναι και το εύκολο κομμάτι των συνομιλιών. Πλέον, το ερώτημα που τίθεται είναι τί μπορούμε να κάνουμε και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούμε να στρέψουμε την παγκόσμια οικονομία προς ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης».

Facebook Comments