Ένα ιδιαιτέρως προηγμένο αυτοκίνητο βγαίνει στην αγορά από τη Ford που εκτός των άλλων θα είναι και εξαιρετικά χρήσιμο για τους… πεινασμένους οδηγούς, αφού θα διαθέτει σύστημα που θα παρέχει μία λίστα από τα πλησιέστερα εστιατόρια και αξιολογήσεις, ενώ θα ενεργοποιείται με τον πιο απλό τρόπο: Αρκεί να πεις τη λέξη-κλειδί «πεινάω».

Πρόκειται για ένα εξελιγμένο σύστημα που θα διαθέτει το νέο Focus της Ford και το οποίο επιτρέπει ποικιλομορφία φωνητικών εντολών που δύναται να δώσει ο οδηγός. Στην περίπτωση, συγκεκριμένα, που πεινάει, δίνει «σινιάλο» και στο άκουσμα της λέξης «πεινάω», το σύστημα εμφανίζει στον χρήστη μία λίστα από εστιατόρια, κριτική και πλοήγηση.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (Fords EMEA CEO), Stephen Odell, μιλώντας στο CNBC, στο πλαίσιο του Mobile World Congress και όπως είπε, αυτού του είδους οι τεχνολογίες που ενεργοποιούνται κατ’όπιν φωνητικής εντολής θα καταστούν «νόμος» για τα νέα αυτοκίνητα.

Το νέο Focus θα παρέχει και άλλες εξελιγμένα βοηθήματα στον οδηγό, όπως ένα ενισχυμένο Blind Spot Information System που θα προειδοποιεί τον οδηγό όταν αλλάζει λωρίδα, αλλά και κατά το παρκάρισμα ή το «ξεπαρκάρισμα».

Facebook Comments