Αντίδραση πάνω από τις 1.240 μονάδες βρίσκεται σε εξέλιξη στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με τον γενικό δείκτη να ανακάμπτει έπειτα από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. 

Ωστόσο, διάχυτη είναι η έλλειψη διάθεσης και η υποτονικότητα στους κόλπους των επενδυτών οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παρακολουθήσουν μία αντανακλαστική αντίδραση , αποτέλεσμα της ανησυχίας που έχει προκληθεί από χθες μετά το δημοσίευμα των FT, που κατά το ΔΝΤ οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών υπολογίζονται περί τα 20 δις. Ευρώ.

Από την πλευρά της η Τράπεζα Ελλάδος, τοποθετεί τις ανάγκες στα 5,5 δις. Ευρώ, ενώ από χθες έχει ξεκινήσει παζάρι ανάμεσα στην τρόικα και την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να καθοριστεί το σύνολο των αναγκών του τραπεζικού κλάδου. Σημειωτέον, ότι κορυφαίες τραπεζικές πηγές θεωρούν παράλογες τις θέσεις του ΔΝΤ, θεωρώντας πως η άποψη περί αναγκών 20 δις. Ευρώ για τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτικά παιχνίδια, που συνδέονται με την αποχώρηση τελικά του Ταμείου από το Ελληνικό πρόγραμμα. 

Πιέζοντας με τον τρόπο του την Ευρώπη στο να καλύψει μόνη της τυχόν νέες ανάγκες σε ρευστότητα της χώρας. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να σημειωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , ότι οι Ελληνικές τράπεζες έχουν περάσει δύο φορές από τα stress  tests .

Με κέρδη 4,46% ο ΟΤΕ δίνει την τάση με την τιμή στα 11,96 ευρώ. Με κέρδη 0,70% στα 10,09 ευρώ ο ΟΠΑΠ. Με κέρδη 3,9% η μετοχή της ΔΕΗ στα 10,92 ευρώ. Θετικές και οι τραπεζικές μετοχές της Πειραιώς, Alpha Bank με κέρδη 2,64% και 1,14% αντίστοιχα. Άνοδος 1,52% για τη μετοχή της Εθνικής, στα 3,35 ευρώ.

Νέο πακέτο μετοχών διακινήθηκε στην Jumbo 729 χιλιάδων τεμαχίων στην τιμή των 12,67 ευρώ. αξίας 9,2 εκατ. ευρώ.

Με άνοδο 3,16% ο Τιτάνας και 2,31% η Folli- Follie. Άνοδος 4,49% για την Eurobank. Ανοδική η μετοχή της Coca – Cola στα 18,51 ευρώ με κέρδη 1,81%.

Facebook Comments