Αύξηση πωλήσεων κατά 6% και κερδών κατά 20% κατέγραψε η φαρμακευτική Actelion για το 2013. Συγκεκριμένα οι πωλήσεις της έφτασαν το 1,784 δις. ελβετικά φράγκα και τα κέρδη τα 619 εκ. ελβετικά φράγκα.

Με δεδομένο τα θετικά αυτά αποτελέσματα, η διοίκηση της εταιρίας πρότεινε την αύξηση του μερίσματος κατά 20%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Actelion, Jean-Paul Clozel, MD σε δηλώσεις του τόνισε: «Το 2013 ήταν πραγματικά εξαιρετικό για την Actelion. Καταφέραμε να αποδώσουμε ισχυρά αποτελέσματα με βάση και τη στρατηγική μας και επιτύχαμε υψηλότερα έσοδα από τα προβλεπόμενα.

Σημαντικά σημεία σταθμοί για τη χρονιά ήταν η έγκριση του Opsumit στις ΗΠΑ και – ξεκινώντας με την Γερμανία- στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στις αρχές αυτού του έτους). Επιπλέον, μία ακόμη πολύ σημαντική εξέλιξη ήταν και η εξαγορά της Ceptaris και το ταχύτατο λανσάρισμα του Valchlor στις ΗΠΑ».

Ο κ. Clozel υπογράμμισε ακόμη λέγοντας: «κοιτώντας μπροστά, η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Actelion αναμένεται να αποφέρει επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης. Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για την προοπτική προσθήκης του selexipag στο χαρτοφυλάκιό μας για την ΠΑΥ (Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση), καθώς αναμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών εντός του 2014»

Facebook Comments