Ανακάμπτουν σήμερα oι ευρωπαϊκοί δείκτες, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη καθώς  η κατάσταση με την ουκρανική κρίση φαίνεται να αποκλιμακώνεται με την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ειδικότερα, στις 10:29, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,2% στις 6.791 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,09% στις 9.458 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 1,35% στις 4.350 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 1,10% στις 334 μονάδες.

Στο μεταξύ, τα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια στην κεντρική και δυτική Ρωσία αυτήν την εβδομάδα έλαβαν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν εντολή να επιστρέψουν στις βάσεις.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικών εμπλοκών, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της αντιπαράθεσης, ενώ το αμερικανικό Πεντάγωνο έσπευσε να διαψεύσει οποιαδήποτε φημολογία ότι αμερικανικές οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να εμπλακούν σε επιχειρήσεις.

Στο ταμπλό, κέρδη 5,2% καταγράφει η  Ashtead Group, η οποία ανακοίνωσε αύξηση 54% των προ φόρων κερδών το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2013-2014.

Κέρδη 2,8% σημειώνει και η  Glencore Xstrata, καθώς τα αποτελέσματα του 2013 ικανοποίησαν τους αναλυτές, παρά την επιβάρυνση των 7,5 δισ. δολαρίων που ενέγραψε λόγω της Xstrata, ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην πώληση του Περουβιανού πρότζεκτ για τον χαλκό.

Η πιο σημαντική ανακοίνωση της ημέρας είναι ο κατασκευαστικός PMI της Αγγλίας στις 11:30 ενώ στη συνέχεια σημαντικές ανακοινώσεις περιμένουμε από τον δείκτη τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη και από τον ISM της Νέας Υόρκης.
 

Facebook Comments