Με αργά σταθερά βήματα προχωράει η συγκρότηση του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, με το Μαξίμου να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν ενεργά τις υποψηφιότητες του κόμματος στον Δήμο Αθηναίων και στην περιφέρεια της Αττικής.

Το τελευταίο καιρό φτάνουν στα αυτιά του πρωθυπουργού ότι αρκετά στελέχη του κόμματος της ΝΔ επιδεικνύουν αδιαφορία ή νωχελικότητα για την αυτοδιοικητική μάχη. Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός ζήτησε αύριο το μεσημέρι διευρυμένη σύσκεψη όπου θα καθοριστεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη σύσκεψη θα είναι παρών ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δ. Σταμάτης, ο οποίος θα έχει σε πρώτη φάση τον συντονισμό της επιχείρησης για συσπείρωση της ΝΔ. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ στην Αττική, αλλά και «γαλάζιοι» δήμαρχοι.

Η επιχείρηση της ΝΔ δεν είναι εύκολη, καθώς οι δυο κεντρικές της υποψηφιότητες, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στον Δήμο Αθηναίων και ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην Περιφέρεια Αττικής, ήδη συναντούν πολλά προβλήματα εκ των έσω αφού πολλά στελέχη δεν συμφωνούν με τις επιλογές του πρωθυπουργού.

Πάντως, η ευρωλίστα θα φέρει την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά αφού έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά το θέμα.

Το πρώτο όνομα που έκλεισε και επίσημα είναι της Νίκης Τζαβέλλα που ήταν επί πέντε χρόνια στην Ευρωβουλή με τον ΛΑΟΣ και η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας στην κομματική βάση.

Ένα όνομα που προκάλεσε έκπληξη και ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ είναι αυτό του δημοσιογράφου και εκδότη κ. Γ. Κύρτσου που θα είναι υποψήφιος και θα ενταχθεί στην «γαλάζια» λίστα.  Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές εκκρεμεί η απόφαση της Μαριέττας Γιαννάκου που είναι και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ ενώ η  Ρόδη Κράτσα επιθυμεί να είναι υποψήφια, αλλά πολλοί θέτουν το ζήτημα πως ήδη είναι τρεις θητείες στην Ευρωβουλή.

Η Κατερίνα Παπακώστα συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Σαμαρά, αλλά δεν έδωσε οριστική απάντηση για το αν επιθυμεί να βρίσκεται στην λίστα.

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο δικηγόρος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, Φαήλος Κρανιδιώτης και η πρώην βουλευτής και δικηγόρος Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ εκτός απρόοπτου θα είναι υποψήφια και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

 

Στην λίστα, θα είναι σίγουρα και ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί θεμάτων πολιτισμού, Δημ. Δαβέττας και πιθανότατα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δ. Πτωχός, ενώ πολλές θετικές εισηγήσεις υπάρχουν για τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη που έχει βολιδοσκοπηθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Λόγω του σταυρού φέρεται ότι το ξανασκέφτεται και ο βουλευτής και πρώην υπουργός κ. Κ. Μουσουρούλης, ενώ θέλει να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή ο Π. Ψωμιάδης τον οποίο υποστηρίζουν αρκετοί στην ΝΔ.

 

Facebook Comments