Στο … μικροσκόπιο της Citigroup μπαίνουν οι διαφωνίες μεταξύ της Τραπέζης της Ελλάδος και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ακριβές ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών, ένα θέμα που έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις.

“Η διαφωνία για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών παραμένει”, σχολιάζει χαρακτηριστικά η αμερικανική επενδυτική τράπεζα και προσθέτει: “To ΔΝΤ τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στο ύψος των 8,5 με 9 δισ. ευρώ, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος επιμένει για κεφαλαιακές ανάγκες στα επίπεδα των 6 δισ. ευρώ”.

Αποτιμώντας την πορεία του συνόλου των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και τρόικας, η αμερικανική τράπεζα κρίνει επιτακτική μια καταρχήν συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 10 Μαρτίου.

“Πρέπει να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία πριν το Eurogroup. Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και τρόικας βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Σεπτέμβριο”, διαμηνύει η Citigroup.

Tαυτόχρονα αποδίδει την καθυστέρηση της επίτευξης συμφωνίας στην απροθυμία της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει η “εργαλειοθήκη” του ΟΟΣΑ.

Facebook Comments