Με νευρικότητα υποδέχτηκαν τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία οι δείκτες της Wall, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους και στο μέτωπο των επιχειρήσεων.

 

Ο Dow ενισχύεται οριακά 0,04% στις 14.666 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,07% στις 3.257 μονάδες ενώ ο S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,02% στις 1.570 μονάδες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα παρουσιάσε επιβράδυνση για το Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η APD.

 

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 158.000 έναντι αύξησης της τάξεως των 237.000 που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο.


Τα στοιχεία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου, δεδομένου ότι οι οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση των μισθολογίων κατά 215.000.
Με ενδιαφέρον αναμένονται την Παρασκευή τα επίσημα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, στα οποία θα περιλαμβάνεται και ο δημόσιος τομέας. Οι οικονομολόγοι αναμένουν αύξηση των μισθολογίων κατά 195.000 και διατήρηση του ποσοστού ανεργίας στο 7,7%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι προβολείς πέφτουν πάνω στην Apple, αφού δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών θα ξεκινήσει την παραγωγή του νέου iPhone μέσα στον πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται πως η σύσταση μετοχής της Caterpillar υποβαθμίστηκε σε neutral από την Goldman Sachs.

Facebook Comments