Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το αρνητικό τέμπο των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να ανησυχούν για τις προθέσεις της Federal Reserve αναφορικά με τη νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στις 10:29, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,76% στις 6.748 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,44% στις 9.521 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 1,04% στις 4.298 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,88% στις 332 μονάδες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές έχουν πλέον κατά νου ότι η Federal Reserve, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων, τα οποία βρίσκονται κοντά στο μηδέν για πολλούς μήνες. Άλλωστε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου της Fed, δείχνουν ότι συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής της δέσμευσης για διατήρηση σε χαμηλά επίπεδα του βασικού επιτοκίου της.

Στο ταμπλό, απώλειες 1,6% σημειώνει η Air France-KLM, η οποία έκανε γνωστό ότι θα εξαγοράσει ένα μικρό μέρος της  Gol Linhas Aereas Inteligentes SA, καταβάλλοντας μεγάλο premium, ήτοι 100 εκατ. δολάρια. Μπορεί η  Gol Linhas Aereas Inteligentes να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Βραζιλίας, ωστόσο είναι ζημιογόνα.

Με απώλειες 6,3% και για την TUI, η οποία καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Αύγουστο. Η Monteray Enterprises σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο του 15,7% που κατέχει στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό τουριστικό πάροχο της Ευρώπης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Πολύ σημαντικές ανακοινώσεις περιμένουμε σήμερα με τα PMI στην Ευρωζώνη και την ανακοίνωση για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ στις 15:30 να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Facebook Comments