Τους δύο άξονες στους οποίους κινείται η Πολιτεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς κατά την ομιλία του στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου «Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Μπροστά στην Κρίση: Ευκαιρίες και Προοπτικές».

Πρώτον ο κ. Σκορδάς έκανε λόγο για αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, προκειμένου να αυξηθεί η τουριστική κίνηση αλλά και να ενισχυθεί η προσέλκυση επενδύσεων. Η αποκλιμάκωση των spreads, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας και η απόφαση για το ύψος του προγράμματος 2014- 2020, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης, υποστήριξε.

Δεύτερον, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αναστροφή του αναπτυξιακού υποδείγματος, από αυτό που βασιζόταν στην πλευρά της ζήτησης, ενισχύοντας την κατανάλωση με δανεικά και οδηγώντας μας στη μεγάλη κρίση, σε ένα άλλο που θα βασίζεται στην πλευρά της προσφοράς, στην παραγωγή πλούτου με καινοτομία, ποιότητα και εξωστρέφεια.

Συνεχίζοντας, τόνισε πως η δυσκολία του εγχειρήματος που έχουμε μπροστά μας είναι προφανής, «χρειάζεται να επιτύχουμε ταυτόχρονα τη δημοσιονομική μας εξυγίανση και την αναστροφή της υφεσιακής κατάστασης που μας έχει φέρει στα πρόθυρα της ασφυξίας».

Όπως διευκρίνισε, ο μόνος λόγος που σήμερα δεν έχουμε επίπεδα φορολόγησης αμιγώς αναπτυξιακά, είναι η ανάγκη δημοσιονομικής εξυγίανσης ενώ επεσήμανε ότι πρώτη προϋπόθεση για να υπερβούμε την κρίση είναι η αυτογνωσία, η συνειδητοποίηση και παραδοχή των λαθών που μας έφεραν ως εδώ.

Ενώπιον αυτής της κατάστασης, όλοι μας, Πολιτεία και πολίτες, οφείλουμε να εκπληρώσουμε το πατριωτικό μας χρέος, να ανατρέψουμε την παρακμιακή πορεία δεκαετιών και να οικοδομήσουμε συνολικά και συλλογικά ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, βασισμένο όχι στην κατανάλωση με δανεικά, αλλά στη δημιουργία πλούτου, δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Σκορδάς ζήτησε τη στήριξη κάθε έλληνα πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής θέσης. «Είμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού. Προχωρούμε μαζί, με πίστη ότι κάνουμε το σωστό και μαζί θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Facebook Comments