…Για την Ιντραλότ και το stock pick, η στήλη έχει αναφερθεί πολλές φορές. Εκείνο που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι το μεγάλο ανεκτέλεστο…

…Αν ο ΕΟΠΥΥ αρχίσει και πληρώνει τις εισηγμένες του κλάδου της υγείας, μαθαίνω ότι θα δούμε εκπλήξεις στο ταμπλό.

…Πάμε τώρα στα… τετριμμένα…

…Παρέμβαση στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών επιδιώκει να έχει με τη στάση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη στιγμή που οι διοικήσεις των τραπεζών περιμένουν τα αποτελέσματα των stress tests για να καθορίσουν τη στρατηγική τους. Δημοσίευμα του διεθνούς οικονομικού πρακτορείου Bloomberg κάνει λόγο για μεγαλύτερη εμπλοκή στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από το ΔΝΤ, καθώς θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι υπερβολικά «επιεικής».

…Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, το ΔΝΤ θεωρεί ιδιαίτερα αισιόδοξη την έκθεση της Blackrock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, η οποία κάνει λόγο για 5,8 δισ. ευρώ και ανησυχεί ότι η ΕΚΤ δεν έχει ασκήσει επαρκή πίεση στην Τράπεζα της Ελλάδος να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της BlackRock, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα επίσημα στοιχεία για τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank.

…Το ΔΝΤ τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 8,7 δισ. ευρώ, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίθεση της ΤτΕ και επιζητεί να διασφαλίσει τον ρόλο του στις διαπραγματεύσεις για τις ελληνικές τράπεζες καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται να αναλάβει την επίβλεψη των ευρωπαϊκών τραπεζών.

…Η Eurobank βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ, με τη διοίκηση Μεγάλου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να έχει εξασφαλίσει περί τα 3 δισ. ευρώ, ενώ το, κατά τις πληροφορίες, άνοιγμα της τάξης των 2,9 δισ. ευρώ της ΕΤΕ μπορεί να καλυφθεί από την αξιοποίηση παγίων της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της τράπεζας το «ξανασκέφτεται» για τη Finansbank, από τη στιγμή μάλιστα που η Citigroup βγαίνει buy για τις ελληνικές τράπεζες.

…Θερμής υποδοχής έτυχαν από την αγορά τα αποτελέσματα του ΟΤΕ, με το χαρτί να ενισχύεται κατά 1,60%. Βελτιωμένα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο ΟΤΕ όπως ανέμεναν οι αναλυτές. Σύμφωνα με την Beta ΑΧΕΠΕΥ, καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα κέρδη EBITDA του ομίλου. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της εταιρείας δίνουν ισχυρά cashflows (734 εκατομμύρια ευρώ το 2013) και μείωση του καθαρού χρέους στο 1,495 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή η εθελούσια αποχώρηση 1.800 εργαζομένων περιόρισε τις λειτουργικές δαπάνες. Τα έσοδα του ομίλου υποστηρίχθηκαν κυρίως από τη σταθερή τηλεφωνία και την ισχυρή αναδυόμενη παρουσία της RomTelecom.

…Aπό την πλευρά της η Morgan Stanley υποστηρίζει ότι το τέταρτο 3μηνο ήταν πολύ ισχυρό, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια. Οπως σημειώνει ο αμερικανικός οίκος, τα έσοδα του ομίλου ήταν κατά 5% υψηλότερα των εκτιμήσεών του και τα EBITDA κατά 3% υψηλότερα. Τα έσοδα του ΟΤΕ αυξήθηκαν κατά 2,5%, για πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια, με τα EBITDA να αυξάνονται κατά 6,6%, επίσης για πρώτη φορά από το 2009. Οι προοπτικές για το 2014 προϊδεάζουν για περαιτέρω σημαντική βελτίωση μεγεθών, όπως σημειώνει η Morgan Stanley, με τον ΟΤΕ να περιμένει μικρότερη μείωση των εσόδων από το -6% του 2013 και τον οίκο να κάνει λόγο για μείωση 3%

ΧΣ

Facebook Comments