Οι νέες θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν σημαντικά πάνω από τις εκτιμήσεις. Συγκεκριμένα ανήλθαν στις 175.000 έναντι εκτιμήσεων για 151.000 και έναντι 113.000 τον Ιανουάριο. Αυτό όμως που ήταν το πιο θετικό ήταν ότι και για τις δυο προηγούμενες ανακοινώσεις υπήρξε ανοδική αναθεώρηση. Για τα NFPs του Ιανουαρίου, η αναθεώρηση έδειξε 129.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση είναι συντριπτικά υπέρ του δολαρίου και μένει να δούμε αν αυτό θα αποτυπωθεί στις αγορές. Το USD/JPY διαπραγματεύεται στα 103,40 γεν ενώ το EUR/USD δείχνει να είναι ιδιαίτερα ευάλωτο τις επόμενες ώρες. Ο S&P 500 αντιδρά ανοδικά και δείχνει ότι οι αγορές αλλάζουν άποψη σε δευτερόλεπτα. Τι εννοούμε;

Μέχρι και σήμερα οι αρνητικές ανακοινώσεις ανέβαζαν τον S&P 500 καθώς οι επενδυτές εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει επιβράδυνση στο tapering. Άρα, κάθε αρνητική είδηση ήταν θετική για τις αγορές. Σήμερα, οι αγορές έκριναν ότι η αύξηση των νέων θέσεων εργασίας δείχνει τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας και αντιδρούν και πάλι ανοδικά. Άρα, τα καλά νέα είναι καλά και για τις μετοχές. Το συμπέρασμα είναι ότι, οι αγορές δεν πρέπει να πέσουν και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν μια χαρά.

Facebook Comments